17 Σεπ 2016

Έτοιμο να εκραγεί το πιο ενεργό ηφαίστειο του κόσμου;

Έτοιμο να εκραγεί το πιο ενεργό ηφαίστειο του κόσμου;

Έκρηξη της δραστηριότητας του ηφαιστείου Kilauea στη Χαβάη παρατήρησαν οι ερευνητές της Γεωλογικής Υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (USGS).

Οι επισκέπτες του ηφαιστείου αντικρίζουν ένα εντυπωσιακό θέαμα, με το επίπεδο της λίμνης λάβας στον κρατήρα να είναι ασυνήθιστα υψηλό.Οι ροές λάβας που πέφτουν από τον κρατήρα Puʻu ʻŌʻō στο ανατολικό ρήγμα του Kilauea στον ωκεανό Kamokuna προκαλούν τεράστια λοφία ατμού.

Οι επιστήμονες ωστόσο επιμένουν ότι οι ροές από την περιοχή δεν ενέχουν κανέναν κίνδυνο για τις κοντινές κοινότητες.Το Kilauea είναι από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο και εκρήγνυται συνεχόμενα από το 1983.Αποτελεί το μόνο από τα σημερινά ενεργά ηφαίστεια που παρακολουθούνται από το USGS και βρίσκεται σε πορτοκαλί επίπεδο συναγερμού.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Έτοιμο να εκραγεί το πιο ενεργό ηφαίστειο του κόσμου;
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: