Πόσο ακριβής είναι ο Σίτσιν για τους Ανουνάκι;
Πόσο ακριβής είναι ο Σίτσιν για τους Ανουνάκι;

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΖΕΚΑΡΙΑ ΣΙΤΣΙΝ. Φίλε Γρηγόρη χαίρε,

σ’ ευχαριστώ για το μήνυμα που μου έστειλες για το έργο του Ζεκάρια Σίτσιν, σαν απάντηση σου στέλνω την κριτική του εβραίου Ph.D, Michael S. Heiser καθηγητού του Πανεπιστημίου του Wisconsin-Madison, και της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, μελετητή της εβραϊκής βίβλου και των σημιτικών γλωσσών και της «Αρχαίας Ιστορίας, του Ισραήλ και Αιγύπτου» ο οποίος γράφει:

«Το έργο του Ζεκάρια Σίτσιν περιήλθε σε γνώση μου μόλις πριν από ένα χρόνο, όταν τελείωσα το βιβλίο ως εκπαιδευμένος μελετητής των αρχαίων σημιτικών γλωσσών και με το δια βίου ενδιαφέρον μου για τα UFO και τα παραφυσικά φαινόμενα, ήμουν ενθουσιασμένος για τις σπουδές του κ Σίτσιν, δεδομένου ότι είχα ακούσει ότι ήταν ένα Σουμεριολόγος. Νόμιζα ότι είχα βρει μια αδελφή ψυχή, ίσως ακόμη και έναν οδηγό για την πλοήγηση διασταύρωσης των ακαδημαϊκών μου σπουδών με την ουφολογία.

Δυστυχώς, έκανα λάθος. «Στα αρχαία κείμενα των Σουμερίων έχουμε περιγραφές για όντα που κατεβαίνουν από τον ουρανό είναι βοηθοί των θεών ονομάζονται Αννουνάκι και πουθενά δεν αναφέρονται ως θεοί αλλά ως βοηθοί των θεών.

Η διαφωνία μου δεν οφείλεται σε «φιλοσοφική μετάφραση», σαν του Σίτσιν διαφωνώ κυρίως με τις μεταφράσεις ορισμένων λέξεων. Αυτό που διακυβεύεται είναι η ακεραιότητα των δισκίων σφηνοειδούς γραφής, μαζί με την κληρονομιά των κατασκευαστών γραφέων της Μεσοποταμίας, οι αρχαίοι Μεσοποτάμιοι κατάρτιζαν τα δικά τους λεξικά -. Τα έχουμε και έχουν δημοσιευθεί από τα μέσα του περασμένου αιώνα. Οι λέξεις του Σίτσιν που μεταφράζει σαν πύραυλο ή πλοίο δεν έχουν τέτοιες ερμηνείες, στους αρχαίους Μεσοποτάμιους.

Ομοίως, όταν ο Σίτσιν επιχειρεί συνδέσεις μεταξύ Σουμερίων θεών και των θεών της Μεσοποταμίας χωρίς καμία ιστορική απόδειξη και ούτε αναφέρει τις πηγές του βάση των οποίων οι Σουμέριοι πίστευαν ότι υπήρχαν δώδεκα πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα ούτε ότι οι Αννουνάκι ζουν στον πλανήτη Νιμπίρου, τον υποτιθέμενο 12ο πλανήτη, όπως προκύπτει από τις αυθαίρετες ερμηνείες του. Ο Σίτσιν επιμένει σε απόψεις που απορρίπτουν την κληρονομιά των αρχαίων Σουμερίων και των Ακκάδων. Θέτω ωμά, την ερώτηση είναι πιο λογικό να πιστέψουμε αρχαίο γραφέα της Μεσοποταμίας ή τα αερολογήματα του Σίτσιν που διαβρώνουν μια ιστορία χιλιάδων ετών;

Δεν πιστεύω ότι ο Σίτσιν έχει κάνει κάποια εργασία στις αρχαίες γλώσσες γιατί δεν έχω δει ποτέ ακαδημαϊκά διαπιστευτήρια, με τη μορφή πτυχίων ή μεταγραφών, μερικά από τα λάθη που κάνει είναι σε τόσο χαμηλό επίπεδο γνώσης της γλώσσας, που αμφιβάλλω ότι ξέρει κάτι από τις αρχαίες γλώσσες που ισχυρίζεται ότι ξέρει.

Ο Ζεκάρια Σίτσιν, έχει κάνει πολλά λάθη. Δεν φαίνεται να κατανοούσε ακόμη και τους βασικούς κανόνες της γραμματικής και του λεξιλογίου της γλώσσας των Σουμερίων, αφού δεν διαθέτει κανένα ακαδημαϊκό διαπιστευτήριο. Στην πραγματικότητα είναι μια εκπληκτικά βαρετή μελέτη.Υποθέτω ότι ο Σίτσιν δεν κατανοεί την αρχαία Βιβλική Εβραϊκή γραμματική, και δεν με πείθει ότι ξέρει οποιεσδήποτε αρχαίες γλώσσες, ή ότι είναι σε κάποια γλώσσα ειδικός. Το λέω αυτό λόγω γλωσσικών λαθών του.

-Έστειλα προσωπική επιστολή στον Ζεκάρια Σίτσιν και ποτέ δεν έχει απαντηθεί. Δεν έχω δει ακόμη κάποιο βιογραφικό ή αποδεικτικό στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο Σίτσιν έχει μελετήσει ποτέ αρχαίες γλώσσες.–Ο Σίτσιν επιμένει ότι «Ελοχίμ» στη Γένεση 1: 26-27 είναι στον πληθυντικό, με αυτόν τον τρόπο «απαιτεί» να ερμηνεύσουμε το χωρίο όπως υποστηρίζουν την ιδέα του ότι η εξωγήινη «θεοί» (Annunaki) δημιούργησαν την ανθρωπότητα.

–Ο Σίτσιν ισχυρίζεται ότι η λέξη «Nephilim» σημαίνει «εκείνοι που ήρθαν κάτω από τα πάνω» ή «αυτοί που κατέβηκαν στη γη» ή «οι άνθρωποι των φλογερών ρουκετών». Αυτές οι μεταφράσεις, φυσικά, εξυπηρετούν το σκοπό του και δεν συμφωνούν με την πραγματική μετάφραση των λεξικών. Και για να είμαστε δίκαιοι, δεν μπορούσα να περιμένω απάντηση από κάποιον που δεν έχει καμία γλωσσική κατάρτιση.

Το πανεπιστήμιο του Σικάγου για πολλές δεκαετίες συνέταξε το χρυσό πρότυπο Ακκαδικό λεξικό, και το λεξικό των αρχαίων Ασσυρίων με την βοήθεια των μελετητών του Ινστιτούτου Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Σικάγου τα οποία ο Σίτσιν αγνοεί. Ο Σίτσιν στο πίσω μέρος των βιβλίων του και στο διαδίκτυο πάντα προσπαθούσε να σημειώνει ότι είχε σπουδάσει την αρχαία γλώσσα και την ιστορία.

Οι επιστημονικές ερωτήσεις που του υπέβαλα με Ανοικτή Επιστολή από το 2001 ποτέ δεν απαντήθηκαν πειστικά, ούτε θα συμβεί ποτέ επειδή ο Σίτσιν πέθανε το 2010, και επειδή οι ισχυρισμοί του ήταν μια σκέτη φάρσα. Ο Ζεκάρια Σίτσιν δεν είναι μελετητής των αρχαίων γλωσσών. Αυτό που έχει γράψει στα βιβλία του δεν μπορούσε ούτε να περάσει από ομότιμους κριτές ούτε έχει ενημερωθεί από πραγματικά δεδομένα από τις πρωτογενείς πηγές.

Το πιο σημαντικό, ο ίδιος δεν εξήγησε γιατί δεν υπήρξε καμία προσπάθεια να οργανώσει κάθε είδους συζήτηση. Μηδενικής απόκρισης. Μηδέν ουσία. Δεν έχω τίποτα να κρύψω, και προσπαθούμε να δώσουμε τις πηγές αναγνώστη να ελέγξει τα γραφόμενά μας.Μπορούμε να δούμε τελικά για τους εαυτούς μας γιατί οι μελετητές των Σουμερίων ήταν τόσο επικριτικοί για τον Σίτσιν, όχι επειδή είναι στενοκέφαλος ή κάτι τέτοιο, αλλά επειδή ο Σίτσιν πραγματικά δεν φαίνεται να γνωρίζει γιατί πράγμα μιλάει Δεν είναι μελετητής των αρχαίων γλωσσών».

Το έργο του είναι: «Αντιφατικό, υπερβολικό και αναπόδεικτα επιχειρήματα, υπερβολικά εξαρτημένα συμπεράσματα για χάρη της επιβεβαίωσης και όχι αυστηρή προσπάθεια απόδειξης, έλλειψη διαφάνειας στην αξιολόγηση των στοιχείων, αδυνατεί να αντιμετωπίσει τους εμπειρογνώμονες αρχαιολόγους για τα γραφόμενά του, απουσιάζει η συστηματική πρακτική στην εργασία του, και η ορθολογική την ανάπτυξη των θεωριών του. Του ταιριάζει ο χαρακτηρισμός του ψευδοεπιστήμονα που απατηλά απεικονίζεται ως επιστήμονας».

Ο Ζεκάρια Σίτσιν δεν επαληθεύτηκε για καμία από της προβλέψεις που είχε κάνει και ούτε επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη του μυστηριώδους πλανήτη Νιμπίρου, πάνω τον οποίον βασίζεται όλη η παραμυθολογία του, και ούτε επέστρεψαν οι Αννουνάκι πριν το 2012 για να διασώσουν την ανθρωπότητα που θα καταστρεφόταν.

Οι αστρονόμοι απορρίπτουν την ιδέα ύπαρξης του πλανήτη Νιμπίρου, και έχουν κάνει προσπάθειες για να ενημερώσουν το κοινό ότι δεν υπάρχει καμία απειλή για τη Γη. Επισημαίνουν ότι ένα τέτοιο αντικείμενο τόσο κοντά στη Γη θα είναι εύκολα ορατό με γυμνό μάτι. Όμως τα παπαγαλάκια επιμένουν να συντηρούν τις αερολογίες του Σίτσιν. Φοίβος

μέσω diadrastika

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications