Η Βόρεια Κορέα απείλησε τις ΗΠΑ με ένα πυρηνικό πλήγμα στην ‘ παραμικρή πρόκληση’
Η Βόρεια Κορέα απείλησε τις ΗΠΑ με ένα πυρηνικό πλήγμα στην ‘ παραμικρή πρόκληση’

Ένας άνδρας στο Μετρό της Σεούλ παρακολουθεί τις ειδήσεις τον πύραυλο μέσου βεληνεκούς που εκτόξευσε η βόρεια Κορέα στις 30-5-2016

ΜΟΣΧΑ, 14 Αυγούστου – RIA Novosti. Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, το Σάββατο κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προσπαθουν να εισβάλουν στη χώρα και απείλησε τις ΗΠΑ με ένα πυρηνικό πλήγμα στην ‘παραμικρή πρόκληση’, αναφέρει η έκθεση του Κεντρικού κορεατικού πρακτορείου Ειδήσεων της Κορέας (KCNA).

‘Η προσπάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών να εισβάλουν στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας γίνεται όλο και πιο απερίσκεπτη», – αναφέρεται στο μήνυμα της Κρατικής Υπηρεσίας της Βόρειας Κορέας. ‘Το δικαίωμα να κάνουν ένα προληπτικό πυρηνικό πλήγμα δεν είναι μονοπώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών,’ – είπε σε μια δήλωση.

«Οι επαναστατικές ένοπλες δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας έχουν μετατοπιστεί από την σημερινή λειτουργία τους της στρατιωτικής αντιμετώπισης στο καθεστώς του προληπτικού χτυπήματος προκειμένου να αντιμετωπίσουν την παράλογη πολεμική υστερία του εχθρού.

Όλες οι ομάδες είναι πλήρως έτοιμες να προκαλέσουν ένα ανελέητο και καταστροφικό πλήγμα στον εχθρό, αν διαπράξει την παραμικρή πρόκληση,” είπε σε μια δήλωση.

Όπως ανέφερε την Τρίτη, οι Ηνωμένες Πολιτείες μετέφεραν στη βάση τους στο GUAM τρια στρατηγικά βομβαρδιστικά B-2 Spirit, τα οποία μπορούν να φέρουν ‘ πυρηνικά όπλα.Νωρίτερα, στις 4 Αυγούστου έγινε γνωστό ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες για πρώτη φορά σε 10 χρόνια απέστειλαν στη βάση του Ειρηνικού Andersen στο Γκουάμ, μια μοίρα στρατηγικών βομβαρδιστικών B-1B Lancer.

http://ria.ru

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications