Το Πεκίνο ενημέρωσε τους Κινέζους πως έρχεται παγκόσμιος πόλεμος
Το Πεκίνο ενημέρωσε τους Κινέζους πως έρχεται παγκόσμιος πόλεμος

Ο Κινέζος υπουργός Άμυνας προειδοποιεί πως η τεταμένη κατάσταση στην νότια Σινική Θάλασσα κρύβει μέσα της τον κίνδυνο ευθείας αντιπαράθεσης Κίνας-ΗΠΑ,καλώντας τον Στρατό, την αστυνομία και τους πολίτες να είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την εδαφική κυριαρχία της χώρας.

Όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Xinhua, ο ΥΕΘΑ της Κίνας συμπλήρωσε πως ο κινεζικός στρατός, τα εκτελεστικά όργανα και οι πολίτες πρέπει να προετοιμαστούν για «λαϊκό πόλεμο» στην θάλασσα.

«Η κοινή γνώμη πρέπει να μάθει για την εθνική Άμυνα, καθώς η εθνική κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα έχουν πληγή», τόνισε. Πράγματι στην περιοχή υπάρχει κλιμάκωση. Το Πεκίνο κατασκευάζει στα νερά της νότιας Σινικής Θάλασσας, τα οποία διεκδικούνται από χώρες που ελέγχει η Δύση, διαδρόμους προσγείωσης και στρατιωτικές βάσεις σε νησιά και τεχνητές βραχονησίδες, ξεκινώντας παράλληλα μεγάλες ναυτικές ασκήσεις.

Ο αμερικανικός Στόλος, από την πλευρά του, έχει στείλει πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη κοντά από στα διεκδικούμενα νησιά, υποστηρίζοντας πως αυτό το πράττει για να εξασφαλίσει δήθεν τις θεμελιώδεις αρχές της ελευθερίας στα διεθνή ύδατα. Η Κίνα έχει χαρακτηρίσει την στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ ως πρόκληση και έχει εξοπλίσει τα νησιά με πυραύλους και αντιαεροπορικά όπλα.

Η δήλωση του Κινέζου υπουργού Άμυνας δείχνει πως και στην Κίνα προετοιμάζονται για το αναπόφευκτο, έναν μεγάλο πόλεμο, ο οποίος θα αποτελέσει το πρώτο κομμάτι γεγονότων που θα αλλάξουν πλήρως την ιστορία της ανθρωπότητας. Αυτή την φορά προς το καλύτερο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications