ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ «ΦΩΤΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ! Άλλος ο ιδιοκτήτης του σκάφους  στην Τραγωδία της Αίγινας
ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ «ΦΩΤΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ! Άλλος ο ιδιοκτήτης του σκάφους  στην Τραγωδία της Αίγινας

Νέες αποκαλύψεις «φωτιά» που αλλάζουν τα έως τώρα δεδομένα στην Τραγωδία της Αίγινας με τους 4 νεκρούς, έρχονται στο φως της δημοσιότητας από στενό φίλο του 77χρονου, πλοίαρχο της θαλαμηγού που τον παρέλαβε μετά το συμβάν.

«Ο Θρασύβουλος είχε τρέλα με τα σκάφη. Τον βαστούσαν άλλοι και με τη βοήθειά τους έμπαινε στο σκάφος και οδηγούσε. Του το είχα πει “μην το κάνεις αυτό, είναι επικίνδυνο. Έχεις σοβαρά προβλήματα υγείας”. Εκείνος όμως δεν άκουγε».

Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Νεκτάριο Λεούση, πλοίαρχο του Εμπορικού Ναυτικού και δημοτικό σύμβουλο Αίγινας, ο οποίος μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» φωτίζει άγνωστες πτυχές της τραγωδίας. Ο κ. Λεούσης βρισκόταν σε θαλαμηγό την ώρα του δυστυχήματος και έστειλε φουσκωτό να βοηθήσει τον 77χρονο Θρασύβουλο Λυκουρέζο.

«Τη μοιραία ημέρα ήπια καφέ το πρωί με τον Θρασύβουλο. Μου είπε ότι θα πήγαινε για μπάνιο. Την παρέα του την είδα. Ήταν το ηλικιωμένο ζευγάρι και η 65χρονη, όπως ακριβώς έχει ειπωθεί. Δεν υπήρχαν άλλοι στο σκάφος του. Η κόρη του έλειπε, τα εγγόνια του είναι μικρά. Έχουν ειπωθεί πολλά ανακριβή πράγματα, όπως ότι δεν του έγινε αλκοτέστ και ότι δεν έγινε λήψη αποτυπωμάτων», προσθέτει.

Για τις στιγμές της τραγωδίας ο κ. Λεούσης εξηγεί ότι «όταν μου τηλεφώνησαν και μου είπαν ότι ο Θρασύβουλος είχε πρόβλημα δεν είχα καταλάβει ότι κινδυνεύει κόσμος. Βρισκόμουν αγκυροβολημένος έξι μίλια μακριά».

Η θαλαμηγός στην οποία ήταν καπετάνιος ο κ. Λεούσης ανήκει σε Ελβετίδα, στενή φίλη του 77χρονου Λυκουρέζου. «Λόγω της φιλίας τους έδωσαν και το ίδιο όνομα στα δύο σκάφη τους. Τα ονόμασαν “Ντουέντε” που σημαίνει “πνεύμα του δάσους”. Το ταχύπλοο που οδηγούσε ο Θρασύβουλος ανήκει σε φίλο του που βρίσκεται στην Αγγλία, ο οποίος του το έχει παραχωρήσει προς χρήση με νόμιμη εξουσιοδότηση. Ο Θρασύβουλος ήταν με εκείνον συμμαθητές στο κολέγιο».

Σήμερα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά αποφάσισε για τον 77χρονο να παραμείνει στη φυλακή ως τη διεξαγωγή της δίκης του.
Ο 77χρονος από την περασμένη Παρασκευή, όταν και απολογήθηκε, παρέμενε έγκλειστος στο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι, καθώς υπήρχε διαφωνία σχετικά με την προφυλάκισή του ή όχι, μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα.

Ετσι, την απόφαση κλήθηκε να λάβει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε την προφυλάκιση του 77χρονου με πλειοψηφία 2 έναντι 1.
O κ. Λυκουρέζος, όλες αυτές τις ημέρες, βρισκόταν στο διαμέρισμά του στην οδό Χάριτος στο Κολωνάκι με την Αστυνομία να διαθέτει μεγάλο αριθμό αστυνομικών και οχημάτων προκειμένου να φυλάσσεται 24 ώρες το 24ωρο.

Στο μεταξύ, εξώδικη διαμαρτυρία προς τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος κ. Σταμάτη Ράπτη απέστειλε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί την πλευρά των θυμάτων.

Ο κ. Κούγιας ζητάει να του απαντηθούν εντός 24 ωρών τα παρακάτω ερωτήματα: Πού βρισκόταν το σκάφος «Ντουέντε» κατά το χρόνο του εγκλήματος; Ποιοι πράγματι επέβαιναν σε αυτό; Ποιοι ήταν οι χειριστές των φουσκωτών σκαφών, τα οποία φυγάδευσαν το δράστη και τους πράγματι επιβαίνοντες; Ποιοι εμφανίζονται στην κατάσταση επιβαινόντων, η οποία θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε Λιμεναρχείο; Ποια πορεία ακολούθησε το σκάφος «Ντουέντε» μέχρι σήμερα; Πού βρίσκεται σήμερα; Ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του σκάφους; Για ποιο λόγο οι λιμενικές αρχές Αίγινας, ενώ πληροφορήθηκαν από τον Θρασύβουλο Λυκουρέζο πως έγινε η διαφυγή του, δεν ασχολήθηκαν καθόλου, έστω κάνοντας μια τυπική έρευνα στο συγκεκριμένο σκάφος, για να διαπιστώσουν αμέσως ποιοι ευρίσκοντο σε αυτό κατά το έγκλημα;

Πηγή: «Ελεύθερος Τύπος»

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications