Συρία: 20 άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς του τουρκικού πυροβολικού και της αεροπορίας
Συρία: 20 άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς του τουρκικού πυροβολικού και της αεροπορίας

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τουλάχιστον είκοσι άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά του τουρκικού πυροβολικού και βομβαρδισμούς τουρκικών αεροσκαφών στη βόρεια Συρία, όπου η Άγκυρα διεξάγει επιχείρηση για να πλήξει ταυτόχρονα την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και τους Κούρδους πολιτοφύλακες.

«Τουλάχιστον 20 άμαχοι σκοτώθηκαν και 50 ακόμη τραυματίστηκαν από πυρά του τουρκικού πυροβολικού και τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές σήμερα το πρωί στο χωριό Τζεμπ ελ-Κούσα, νοτίως της συριακής πόλης Τζαραμπλούς, ανακοίνωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπνέλ Ραχμάν.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων που έχει καταγραφεί από την έναρξη, την Τετάρτη, της τουρκικής επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» που έχει στόχο να εκδιώξει το ΙΚ από τα τουρκικά σύνορα και να σταματήσει την προώθηση των Κούρδων αυτονομιστών

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι τουρκικοί βομβαρδισμοί επικεντρώνονται νοτίως της Τζαραμπλούς, πρώην προπυργίου του ΙΚ στα τουρκικά σύνορα και πρώτης περιοχής που πέφτει στα χέρια των ανταρτών τους οποίους υποστηρίζει η Άγκυρα.

Το χωριό Τζεμπ ελ-Κούσα βρίσκεται 14 χλμ. νοτίως της Τζαραμπλούς και τελεί υπό τον έλεγχο ντόπιων μαχητών που υποστηρίζονται από τις κουρδικές δυνάμεις. Το Παρατηρητήριο αναφέρει ότι μεταξύ των μαχητών αυτών υπάρχουν νεκροί από τον τουρκικό βομβαρδισμό. Ωστόσο η ΜΚΟ δεν είναι σε θέση να αναφέρει απολογισμό θυμάτων.

Χθες συγκρούσεις ξέσπασαν για πρώτη φορά μεταξύ τουρκικών αρμάτων μάχης και Κούρδων μαχητών ή ανταρτών υποστηριζόμενων από Κούρδους μαχητές στην περιοχή αλ-Αμαρνέ, επίσης νοτίως της Τζαραμπλούς.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications