28 Ιουλ 2016

Σήμα κινδύνου από την Europol: Χιλιάδες τζιχαντιστές έτοιμοι να χτυπήσουν την Ευρώπη

Σήμα κινδύνου από την Europol: Χιλιάδες τζιχαντιστές έτοιμοι να χτυπήσουν την Ευρώπη

ΕΚΘΕΣΗ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΥΣ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με μια έκθεση 55 σελίδων η ειδική υπηρεσία της Europol απευθύνει νέα προειδοποίηση για πιθανή δράση χιλιάδων τζιχαντιστών σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον 5.000 μαχητές που πολεμούν στο Ιράκ και τη Συρία και έχουν γεννηθεί σε ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Osnabrücker Zeitung», η Europol εκτιμά ότι από τους 5.000 μαχητές, περίπου το ένα τρίτο (δηλαδή 1.800 άτομα) έχουν επιστρέψει στις χώρες τους και είναι υποψήφιοι για μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα, ενώ δεν υπολογίζεται ο αριθμός εκείνων που έχουν ασπαστεί το Ισλαμικό Κράτος, αλλά δεν είναι γνωστοί στις Aρχές.

«Μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, ή ξένοι μαχητές που επιστρέφουν με διαβατήρια της ΕΕ ταξιδεύουν κατά κανόνα εντός της Ένωσης, με αυθεντικά ή πλαστά διαβατήρια», επισήμανε εκπρόσωπος της Europol. Παράλληλα, η ίδια υπηρεσία εκτιμά πως οι τελευταίες επιθέσεις δεν είχαν οργανωθεί από το Ισλαμικό Κράτος, παρά το γεγονός ότι το ISIS ανέλαβε την ευθύνη τους.

Ένα από τα πλέον ανησυχητικά στοιχεία που περιγράφει η έκθεση της Europol αφορά και στη μαζική συμμετοχή γυναικών στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Η δράση τους, μάλιστα, χαρακτηρίζεται ως «αρκετά πετυχημένη», δεδομένου ότι δύσκολα κινούν υποψίες στις αστυνομικές αρχές σε ό,τι αφορά τις κινήσεις τους.

newsbomb.gr
Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Σήμα κινδύνου από την Europol: Χιλιάδες τζιχαντιστές έτοιμοι να χτυπήσουν την Ευρώπη
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications