Με πόλεμο απειλεί τις ΗΠΑ η Τουρκία – «Ανεφοδιάζατε τα μαχητικά των πραξικοπηματιών από το Ιντσιρλίκ»
Με πόλεμο απειλεί τις ΗΠΑ η Τουρκία – «Ανεφοδιάζατε τα μαχητικά των πραξικοπηματιών από το Ιντσιρλίκ»

Δραματική επιδείνωση στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ (έχασαν άλλη μια χωρα που ειχαν υπό έλεγχο μετα την αποτυχία να πάρουν τον έλεγχο στην Συριά! ) Ο Toύρκος πρωθυπουργός Μ.Γιλντιρίμ απείλησε με πόλεμο τις ΗΠΑ ενώ υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι κατηγορούν την Ουάσινγκτον ότι ανεφοδίαζε τα μαχητικά των πραξικοπηματιών από τη βάση του Ιντσιρλίκ και γι αυτό την έκλεισαν!

«Οποιαδήποτε χώρα συμπαραστέκεται στον Μουσουλμάνο κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν, δεν θα είναι φίλος της Τουρκίας και θα θεωρηθεί ότι βρίσκεται σε πόλεμο με το μέλος του ΝΑΤΟ».Τούρκοι αξιωματούχοι τόνισαν σε τουρκικά ΜΜΕ ότι η βάση του Ιντσιρλίκ έκλεισε γιατί η τουρκική κυβέρνηση είχε πληροφορίες ότι ΗΠΑ και ΝΑΤΟ βοηθούσαν στον ανεφοδιασμό των μαχητικών F-16 των πραξικοπηματιών προκειμένου να πυρποληθούν κυβερνητικά κτίρια και το προεδρικό παλάτι.

Ταυτόχρονα ανακοίνωσαν ότι έχουν συλληφθεί πραξικοπηματίες που είχαν δράσει μέσα από τη βάση του Ιντσιρλίκ μεταξύ των οποίων ο Πτέραρχος Bekir Ercan Van μαζί με άλλους χαμηλόβαθμους στρατιωτικούς. Από την πλευρά του Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν κάλεσε τις ΗΠΑ να παραδώσουν τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης FETÖ/PDY, στην Τουρκία.

«Καλώ τον Αμερικανό Πρόεδρο να παραδόσει το άτομο που είναι στην Πενσυλβάνια αμέσως τώρα» είπε ο Ερντογάν στην ομιλία του στην περιοχή Kısıklı στην Κωνσταντινούπολη. «Ως σύμμαχος των ΗΠΑ, τους καλώ να ικανοποιήσουν την απαίτηση μας» πρόσθεσε. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, Ο Ερντογάν έχει στα χέρια του το έγγραφο της Αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα που χαρακτήριζε το πραξικόπημα ως «τουρκική εξέγερση»…

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications