Μοναδικό βίντεο υψηλής ανάλυσης: Το πέρασμα της σελήνης μπροστά από τη Γη
Μοναδικό βίντεο υψηλής ανάλυσης: Το πέρασμα της σελήνης μπροστά από τη Γη

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα ένα μοναδικό βίντεο υψηλής ανάλυσης από τη Γη, καθότι οι χειριστές του δορυφόρου Deep Space Climate Obserbatory (DSCOVR) κατέγραψαν για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο σπάνιες εικόνες.

Ο δορυφόρος κατέγραψε τη σελήνη να κινείται μπροστά από μια ηλιόλουστη πλευρά της γης. «Για δεύτερη φορά στη ζωή του DSCOVR, το φεγγάρι κινείται ανάμεσα στον δορυφόρο και τη γη» αναφέρει ο Ανταμ Σζάμπο. Το περιστατικό καταγράφηκε στις 5 Ιουλίου και έχει τον ίδιο ρυθμό και την ίδια χωρική ανάλυση όπως η πρώτη καταγραφή το περασμένο έτος.

Όπως φαίνεται στο βίντεο η Σελήνη διατηρεί μια σταθερή τροχιά γύρω από την πλήρως φωτισμένη πλευρά της γη καθώς περιστρέφεται, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους επιστήμονες να μελετήσουν το όζον, τη βλάστηση, το ύψος του νέφους καθώς και τα αερολύματα στην ατμόσφαιρα.

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Πολύ γελοίο "βίντεο" κινούμενα σχέδια για όλους μικρούς και μεγάλους. Ο κάμερα μαν? Ποιός το τράβηξε πότε το τράβηξε σε πόσο καιρό το τράβηξε πως άλλαζε θέσεις τόσο ακριβείας και κυρίως ποια τεχνολογία σύλληψης εικόνας χρησημοποίησε χωρίς φλάς στα σκοτάδια.. χαχαχαχχαχαχα για γέλια NASA....

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications