42 μεταφορικά και επιθετικά τουρκικά ελικόπτερα άρπαξαν οι κινηματίες από την βάση του Ιντσιρλίκ! - Δεν έχουν βρεθεί ακόμα
42 μεταφορικά και επιθετικά τουρκικά ελικόπτερα άρπαξαν οι κινηματίες από την βάση του Ιντσιρλίκ! - Δεν έχουν βρεθεί ακόμα

Nέο σοκ στην Τουρκία αφού δύο ημέρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και την σημερινή κατάληψη της αεροπορικής βάσης του Ιντσιρλίκ από τουρκικές ειδικές δυνάμεις, μετά την καταμέτρηση των οπλικών συστημάτων προέκυψε ότι λείπουν σαράντα δύο ελικόπτερα προκαλώντας ανησυχίες ότι κάποιοι ετοιμάζουν μια ακόμα ενέργεια αποστασίας κατά της νόμιμης κυβέρνησης Γιλντιρίμ και φυσικά του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν.

Την αποκάλυψη έκανε εις εκ των βασικών παρουσιαστών του CNN Turk o Serdar Tuncer o oποίος αναφέρει ότι «τουλάχιστον 42 ελικόπτερα απουσιάζουν από την καταμέτρηση του τουρκικού οπλοστασίου και μεγαλώνει η ανησυχία ότι εκκολάπτεται μια ακόμα προσπάθεια για νέο πραξικόπημα εν ευθέτω χρόνο»

«Όπως φαίνεται οι αποστάτες θα δοκιμάσουν εκ νέου. Θα πετύχουν; Όχι! Αλλά θα δοκιμάσουν;» αναρωτήθηκε ο παρουσιαστής. Τα ελικόπτερα είναι επιθετικά AH-1W Super Cobra, μεταφορικά S-70 και, εξοπλισμένα μεταφορικά S-70 και μεταφορικά AS-332 Cougar. Οι ταραχές στην Τουρκία συνεχίζονται μετά το πραξικόπημα της Παρασκευής, το οποίο τελικά απέτυχε, αλλά ήταν αιματηρό καθώς μέχρι τώρα έχουν καταμετρηθεί 265 νεκροί, 2000 τραυματίες στην πλειοψηφία τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν για να κατέβουν στους δρόμους και τελικώς έσωσαν την νόμιμη κυβέρνηση αλλά και την προβλημτική τουρκική Δημοκρατία.

Η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι έχει αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης και έχει ξεκινήσει «μια συστηματική εκκαθάριση του Στρατού». Μόνο χθες η κυβέρνηση συνέλαβε 6000 άτομα που θα προσαχθούν σε δίκη με την κατηγορία της εσχάτης προδοσιας και με πιθανή ακόμα και την καταδίκη τους σε θάνατο.

Στους συλληφθέντες βρίσκονται 2.745 δκαστές και 2.800 στρατιωτικοί ανάμεσά τους και ο πιο υψηλόβαθμος στρατιωτικός σύμβουλος του Ερντογάν. Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ έχουν επιστήσει την προσοχή στο γεγονός ότι η Τουρκία είναι σε ασταθή κατάσταση λόγω του αποτυχημένου πραξικοπήματος και εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία σε ξένους τουρίστες να αποφύγουν να επισκεφτούν την χώρα λόγω αυξημένη τρομοκρατικής απειλής και χαοτικής κατάστασης.

Σημειώνεται ότι στην βάση του Ιντσιρλίκ απ'όπου και απουσιάζουν τα 42 ελικόπτερα βρίσκονται και 90 πυρηνικές κεφαλές και τίθεται θέμα ασφάλειας τους και το που μπορεί να καταλλήξουν. Είναι κατανοητό ότι ο ισλαμισμός ευδοκιμεί στην Τουρκία και όλα μπορούν να συμβούν όπως έδειξαν οι αποκεφαλισμοί Τούρκων στρατιωτών στους δρόμους.

Πάντως εύλογα δημιουργείται το ερώτημα. Αφού το Ιντσιρλίκ ήταν κομβικής σημασίας σε αυτό το πραξικόπημα, ήταν δυνατόν να μην γνώριζαν οι Αμερικανοί τα πάντα μέχρι την τελευτάια λεπτομέρεια; Είναι σαφές ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για να θεωρούνται από τους Τούρκους ως οι νούμερο 1 ύποπτοι για αυτήν την αιματηρή ιστορία.

Άλλωστε ο Φ.Γκιουλέν ζει με πολιτικό άσυλο στην Πενσυλβάνια. Ο ίδιος ο Ρ.Τ.Ερντογάν είπε για το πραξικόπημα ότι το διοργάνωσαν «κάποιοι στην Πενσυλβάνια» δεν ανέφερε τον Γκιουλέν επίτηδες, για να τονίσει το σημείο το οποίο είναι στην αμερικανική επικράτεια και να δείξει ως υπεύθυνους τους Αμερικανούς τους οποίους «φωτογραφίζει» ως συνεργάτες του Γκιουλέν.Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι και εδώ τα εγχώρια ΜΜΕ αμέσως έσπευσαν να που ότι είναι εικασίες αυτά τα περί Γκιουλέν ακριβώς για να μην στοχοποιούνται οι ΗΠΑ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications