Βίντεο-σοκ: Η στιγμή που ο ένοπλος  18χρονος Ιρανογερμανός σκορπίζει τον θάνατο στο Μόναχο – 10 νεκροί
18χρονος Ιρανογερμανός ο δράστης του μακελειού στο Μόναχο – 10 νεκροί

Ενας 18χρονος Ιρανογερμανός είναι σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία ο δράστης του μακελειού στο Μόναχο με τραγικό απολογισμό 10 νεκρούς και 21 τραυματίες εκ των οποίων ο ένας σοβαρά.

Σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής της γερμανικής αστυνομίας, σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι οι αρχικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για δύο ή τρεις δράστες τελικώς δεν επιβεβαιώνονται, καθώς δύο άτομα τα οποία λίγο μετά το τραγικό συμβάν εγκατέλειψαν το εμπορικό κέντρο με όχημα το οποίο εκινείτο με μεγάλη ταχύτητα, δεν είχαν καμία εμπλοκή στο συμβάν.

Ο δράστης ο οποίος τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία και φέρεται να έδωσε τέλος στη ζωή του, δεν είχε απασχολήσει τις αρχές, ενώ ζούσε στο Μόναχο για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της γερμανικής αστυνομίας, ο δράστης δεν φέρεται να είχε σχέσεις με το ισλαμικό κράτος, ενώ το μόνο που βρέθηκε πάνω του, ήταν ένα πιστόλι και μεγάλος αριθμών από σφαίρες καθώς και ένα σακίδιο το οποίο ήταν άδειο.

Ηδη τα μέσα μαζικής μεταφοράς επανήλθαν κανονικά στην κυκλοφορία, ενώ η περιοχή του συμβάντος θα παραμείνει αποκλεισμένη καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, στο πλαίσιο των ερευνών.

Η αστυνομία ανακοίνωσε παράλληλα ότι όλες οι δράσεις ή εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες για σήμερα στην πόλη του Μονάχου δεν συντρέχει πλέον λόγος να αναβληθούν ή ματαιωθούν. Σημειώνεται ότι στις επιχειρήσεις των αρχών, έλαβαν μέρος 2.300 αστυνομικοί από όλη τη Γερμανία.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications