Πώς οι Ρώσοι οπαδοί ισοπέδωσαν τους «επαγγελματίες» Βρετανούς χούλιγκαν στην Μασσαλία (vid)
Πώς οι Ρώσοι οπαδοί ισοπέδωσαν τους «επαγγελματίες» Βρετανούς χούλιγκαν στην Μασσαλία (vid)

Αφωνη η Ευρώπη παρακολούθησε χθες τα επεισόδια στην Μασσαλία και κοινή διαπίστωση είναι ότι αυτή την φορά οι Βρετανοί χούλιγκαν βρήκαν τον δάσκαλό τους.

Οι επαγγελαματίες ταραξίες που ευθύνονται σε ποσοστό 84% για τα αιματηρά επεισόδια σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχουν βρετανικές ομάδες όχι απλώς «έφαγαν ξύλο», αλλά κυριολεκτικά τους έλιωσαν οι σκληροτράχηλοι Ρώσοι: Νέοι, 20 έως 30 ετών, βασικά από τις ομάδες των οι Orel Butchers από την Λοκομοτίβ Μόσχας, των Gladiators Firm 96 της Σπαρτάκ και των Sturdy Fighters της Τορπέντο, διέλυσαν τους Βρετανούς σε οδομαχίες που δεν έχει ξαναδεί η Ευρώπη.

Οι Βρετανοί έφαγαν πολύ ξύλο όλο το Σάββατο σε όλη τη Μασσαλία, σε αμέτρητα περιστατικά. Μόνο και μόνο το ιατρικό ανακοινωθέν να διαβάσει κανείς (28 Άγγλοι σοβαρά τραυματίες, μόνο 3 Ρώσοι με μώλωπες και αυτοί από τους πάνοπλους Γάλλους αστυνομικούς) καταλαβαίνει τι έγινε.

Οργανωμένες επίλεκτες ομάδες Ρώσων «κομάντο» που έπιασαν στον ύπνο τους μεμονωμένους Άγγλους που είχαν όρεξη για καυγά, αλλά θολωμένοι από το αλκόολ και χωρίς στρατηγικό σχέδιο μάχης, χοντροί και δυσκίνητοι, ισοπεδώθηκαν στο «πεδίο της μάχης» από τους μυώδεις Ρώσους που ακολουθούσαν συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο.

Αυτό που έκανε την ΟΥΕΦΑ να χάσει τον ύπνο της ήταν πως για πρώτη φορά μετά από… αιώνες, η βία κατάφερε να μπει και μέσα στο γήπεδο. Η φωτοβολίδα ευθείας βολής που έφυγε μες το «Βελοντρόμ» θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει φονικό όπλο. Το… ντου που ακολούθησε μετά το τελευταίο σφύριγμα στις εξέδρες του «Βελοντρόμ» δεν έχει προηγούμενο σε τελική φάση Euro. Ακούγεται κλισέ, αλλά από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Η λογική λέει ότι αργά ή γρήγορα δεν θα τα αποφύγουμε. Κι αυτό γιατί δεν μιλάμε για απλά επεισόδια, αλλά για ραντεβού θανάτου.

Οι Ρώσοι οπαδοί είναι «άλλη πάστα» από αυτό που έχει γνωρίσει η Ευρώπη μέχρι στιγμής: Ασκούνται όλοι μαζί, είναι γνώστες πολεμικών τεχνών έχουν ηγεσία και… υπαξιωματικούς και φαίνεται ότι ένας μπορεί άνετα να εξουδετερώσει μόνος του πάνω από πέντε μεθυσμένους Βρετανούς και ταυτόχρονα να ξεφύγει από τους αστυνομικούς που τον καταδιώκουν. Το εντυπωσιακό: Στην Ρωσία, πολύ σπάνια συμβαίνουν επεισόδια. Ισως γιατί οι αστυνομικοί είναι πιο σκληροί και από τους οργανωμένους… Oι οπαδοί δίνουν ραντεβού σε ερημικές περιοχες εκτός γηπέδων (!) και συμπλέκονται εκεί με την… άνεσή τους!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications