12 Ιουν 2016

Ανησυχία για τον σεισμό 5,2 ρίχτερ στην Καλιφόρνια εν μέσω σεισμικών ασκήσεων της FEMA

Ανησυχία για τον σεισμό 5,2 ρίχτερ στην Καλιφόρνια εν μέσω σεισμικών ασκήσεων της FEMA

Ανησυχία για τον σεισμό 5,2 ρίχτερ στην Καλιφόρνια εν μέσω σεισμικών ασκήσεων της FEMA και ανακοίνωσης του Ομπάμα για μεγάλο επικείμενο καταστροφικό σεισμό.

Οι σεισμολόγοι και γεωλόγοι παρακολουθούν με έντονη ανησυχία τον σεισμό που εκδηλώθηκε στην Καλιφόρνια σήμερα το πρωί. Πριν λίγες μέρες ο Πρόεδρος Ομπάμα είχε προειδοποιήσει για επικείμενο μεγάλο καταστροφικό σεισμό στις ΗΠΑ χωρίς να προσδιορίσει το πότε θα συμβεί.

Από την Τρίτη μέχρι σήμερα η FEMA είχε αντισεισμική άσκηση σε όλη την επικράτεια της χώρας με την συμμετοχή δημόσιων οραγανισμών.ιδιωτικών φορέων αλλά και του στρατού μαζί με την Εθνική Φρουρά.Το σενάριο ήταν για σεισμό 9 ρίχτερ που θα συνοδεύεται από τσουνάμι.

Και ξαφνικά σήμερα το πρωί είχαμε σεισμό μεταξύ 5-5,2 ρίχτερ στην Καλιφόρνια,με εντοπισμένα δύο πλάτη σεισμών που φέρνει την στενή παρακολούθηση την περιοχή,ενώ μελετούνται οι κυματομορφές σχετικά με τριγωνισμό, τη θέση, και τους δύο σχεδόν πανομοιότυπους σεισμούς εκεί.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο το San Jacinto. Το εστιακό βάθος ήταν 21 χλμ.,δηλαδή ήταν επιφανειακός με αποτέλεσμα να ταρακουνηθεί έντονα η ευρύτερη περιοχή.Εγινε έντονα αισθητός στο Orange County, Σαν Ντιέγκο και την κοιλάδα του ποταμού Κολοράντο.Τις επόμενες 12 έως 24 ώρες, μπορείτε να αναμένετε πολλές μετασεισμικές δονήσεις,και όσο παιρνούν οι ώρες μειώνει τις πιθανότητες ενός μεγαλύτερου σεισμού,ώστε να είμαστε σίγουροι ότι αυτοί ήταν οι κεντρικοί σεισμοί.

Οι σεισμολόγοι συνιστούν ψυχραιμία μέχρι να αναλύσουν τα δεδομένα και να περάσει μία εβδομάδα,ώστε να αποφευχθεί 'οτι θα υπάρξει άλλος μεγαλύτερος σεισμός.Η σεισμικές δονήσεις θα συνεχιστούν μεμικρότερη ένταση και τις επόμενες ημέρες.

corfiatiko
Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Ανησυχία για τον σεισμό 5,2 ρίχτερ στην Καλιφόρνια εν μέσω σεισμικών ασκήσεων της FEMA
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications