13 Ιουν 2016

Αφιέρωμα ρωσικών ΜΜΕ για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων (βίντεο)

Αφιέρωμα ρωσικών ΜΜΕ για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων και ύμνοι προς τους Αρχαίους Έλληνες και την υψηλή τεχνολογία τους (βίντεο)

Aφιέρωμα έχει το ρωσικό RT στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, τους Αρχαίους Έλληνες και την τεχνολογία που διέθεταν αιώνες πριν γεγονός που τους έδινε την ικανότητα όπως λένε χαρακτηριστικά «να βλέπουν στο μέλλον με έναν αρχαίο υπολογιστή».

Μια ματιά στη μελέτη του μηχανισμού των Αντικυθήρων που βρέθηκε στον πάτο του Αιγαίου έναν αιώνα πριν έχει οδηγήσει τους μελετητές στο συμπέρασμα ότι ήταν σχεδιασμένο για τους φιλοσόφους ώστε «να βλέπουν στο μέλλον»!

O μηχανισμός των Αντικυθήρων εντοπίστηκε από δύτες σφουγγαριών που τον ανέσυραν από ένα ναυάγιο στις ακτές Ελληνικού νησιού το 1900. Η «συσκευή» έχει περιγραφτεί ως «αρχαίος υπολογιστής» εξαιτίας του πολύ προηγμένου τεχνολογικού σχεδιασμού του. Σήμερα η συσκευή αυτή έχει χωριστεί σε 82 κομμάτια στα οποία είναι εγγεγραμμένα αρχαίο ελληνικό κείμενο.

Ενώ το μέταλλο και ο ξύλινος μηχανισμός είναι χωρίς καλώδια , ο καθένας μπορεί να σκεφτεί ότι πρόκειται για σύγχρονο υπολογιστή ενώ οι ειδικοί για πολύ καιρό πίστευαν ότι ήταν ένας υπολογιστής που χρησιμοποιούνταν για να δείχνει τις αστρονομικές αλλαγές. Το 2005 μια ομάδα ερευνητών ανέλαβε το έργο έρευνας του Μηχανισμού των Αντικυθήρων.

Η ομάδα αυτή αποτελούνταν από ακαδημαϊκά μυαλά απ όλο τον κόσμο με σκοπό να σπάσουν αυτό το αρχαιοελληνικό μυστήριο. Για πάνω από μια δεκαετία, η ομάδα αυτή χρησιμοποιούσε εξελιγμένη τρισδιάστατη τεχνολογία που παρείχε η εταιρεία Hewlett Packard και X-Tek για να λυθεί το μυστήριο της εγγραφής.

Μια από τις ακτίνες X που χρησιμοποιήθηκε, γνωστή ως «Bladerunner», λέγεται ότι έχει την δυνατότητα να συλλάβει τις μικροσκοπικές λεπτομέρειες που είναι απαρατήρητες από το γυμνό μάτι. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ακαδημαϊκό περιοδικό «Nature» το 2006 περιέγραψε αυτό το «μηχάνημα» του 2ου αιώνα ως «τεχνικά πιο σύνθετο από οποιαδήποτε γνωστή μηχανή για τουλάχιστον μια χιλιετία».

Αρχηγός του ερευνητικού προγράμματος ήταν ο Tony Freeth, και η μελέτη κατέληξε στο ότι ο μηχανισμός των Αντικυθήρων χρησιμοποιούνταν για να προβλέψει τις «σεληνιακές και ηλιακές εκλείψεις βάσει των κύκλων αριθμητικής-προόδου Babylonian». Σύμφωνα με το CBS News, συνολικά 3.500 γράμματα στον μηχανισμό μπορούν πλέον να διαβαστούν ως αποτέλεσμα της εργασίες που προέκυψε από την έρευνα με τις ακτίνες Χ.

Ο καθηγητής και ερευνητής στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, Alexander Jones, δήλωσε σχετικά: «Δεν ήταν ένα ερευνητικό εργαλείο, κάτι που ένας αστρονόμος θα χρησιμοποιούσε για να κάνει υπολογισμούς ή ακόμα και αστρολόγος για να κάνει προγνώσεις αλλά κάτι που θα χρησιμοποιούσατε για να διδάξετε για τον κόσμο και τη θέση μας στον κόσμο». «Είναι όπως ένα εγχειρίδιο της αστρονομίας όπως έγινε κατανοητό τότε, το οποίο συνέδεσε τις μετακινήσεις του ουρανού και των πλανητών με τις ζωές των αρχαίων Ελλήνων και το περιβάλλον τους». Πρόσθεσε: «Θα το έβλεπα ως κάτι περισσότερο που μπορούσε να είναι η εκπαιδευτική συσκευή ενός φιλοσόφου».

pentapostagma

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

1σχόλια:

Αφιέρωμα ρωσικών ΜΜΕ για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων (βίντεο)
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
no imageΑνώνυμος

Οι αρχαίοι αντι-μοιρολάτρες έφτιαξαν ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΥΣ υπολογιστές ώστε να είναι έτοιμοι σε περίπτωση επικίνδυνων πλανητικών ηλεκτρο-ευθυγραμμίσεων, όπως συνέβη και το 1908 στην καταστροφή της Τουνγκούσκα. http://LaserEarthShield.info
"The Front Dial and Parapegma Inscriptions": Parapegma Inscription, comprising an alphabetically indexed list of annually repeating astronomical events relating to the Sun and to fixed stars.
http://www.hpdst.gr/publications/almagest/issues/7-1

+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats