2 Μαΐ 2016

Η στιγμή του βομβαρδισμού που σκότωσε τον τελευταίο παιδίατρο στο Χαλέπι

Η στιγμή του βομβαρδισμού που σκότωσε τον τελευταίο παιδίατρο στο Χαλέπι

Ο μοναδικός παιδίατρος του νοσοκομείου Αλ Κουντς στο Χαλέπι βγαίνει από την μονάδα εντατικής θεραπείας και κατευθύνεται σε άλλο θάλαμο λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει τη νυχτερινή βάρδιά του. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ένας εκκωφαντικός ήχος συγκλονίζει την περιοχή και το κτίριο μετατρέπεται σε συντρίμμια έπειτα από αεροπορική επιδρομή…

Οι τελευταίες στιγμές του γιατρού Μουχάμαντ Βασέεμ Μααζ καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα του νοσοκομείου, λίγο πριν την επίθεση που στοίχισε τη ζωή στον ίδιο και ακόμα 26 μέλη του ιατρικού προσωπικού, αλλά και ασθενείς.

Ο Μααζ ήταν ένας από τους πιο έμπειρους γιατρούς της χώρας και ήταν ο τελευταίος παιδίατρος στην πόλη που συγκλονίζεται καθημερινά από επιθέσεις.Η οργάνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που διευθύνει το νοσοκομείο καταδίκασε την επιδρομή και τόνισε πως τα νοσοκομεία δεν πρέπει να αποτελούν στόχο, αν και τα τελευταία πέντε χρόνια τουλάχιστον 700 είναι οι γιατροί που έχουν χάσει τη ζωή τους από επιθέσεις.

Δύο ημέρες μετά την τραγωδία στο Αλ Κουντς, ένα ακόμα νοσοκομείο «χτυπήθηκε», ενώ δύο επιδρομές σημειώθηκαν κοντά σε τζαμιά την περασμένη Παρασκευή. Αξίζει να σημειωθεί, πως μέσα σε μία μόλις εβδομάδα περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Χαλέπι, ανάμεσα στους οποίους 123 ήταν άμαχοι.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Η στιγμή του βομβαρδισμού που σκότωσε τον τελευταίο παιδίατρο στο Χαλέπι
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats