13 Μαΐ 2016

Περίεργος σχηματισμός από σύννεφα πάνω από το CERN [βίντεο]

Περίεργος σχηματισμός από σύννεφα πάνω από το CERN [βίντεο]

Η επαναλειτουργία του LHC σηματοδοτεί τη δεύτερη χρονιά που ο επιταχυντής θα λειτουργήσει στην εξαιρετικά υψηλή ενέργεια συγκρούσεων των 13 TeV (τρισεκατομμυρίων ηλεκτρονιοβόλτ).

Κάθε δέσμη σωματιδίων αποτελείται από χιλιάδες δεσμίδες 100 δισεκατομμυρίων πρωτονίων η καθεμία, που κινούνται σε έναν υπόγειο δακτύλιο μήκους 27 χιλιομέτρων σχεδόν με την ταχύτητα του φωτός.

Οι δέσμες κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις και διασταυρώνονται εκατομμύρια φορές το δευτερόλεπτο στα σημεία που είναι εγκατεστημένα τα πειράματα ATLAS και CMS του LHC. ανά δευτερόλεπτο.

Το 2016 τα δύο αυτά πειράματα- τα οποία ανακοίνωσαν την ανακάλυψη του μποζονίου Χιγκς το 2012 – είναι έτοιμα να μελετήσουν το μποζόνιο με κάθε λεπτομέρεια.Υπάρχουν ακόμη πολλά αναπάντητα ερωτήματα, όπως π.χ. γιατί στη Φὐση η ύλη υπερίσχυσε της αντιύλης ή σε τι συνίσταται η σκοτεινή ύλη που αποτελεί το ένα τέταρτο όλου του σύμπαντος;

Η νέα φάση λειτουργίας του LHC με συγκρούσεις δεσμών πρωτονίων θα διαρκέσει έξι μήνες και στη συνέχεια ο επιταχυντής θα λειτουργήσει για τέσσερις ακόμη εβδομάδες με συγκρούσεις πρωτονίων και ιόντων μολύβδου.

Εδώ είναι ένα σύντομο βίντεο που επισημάνει ότι ένας περίεργος σχηματισμός από σύννεφα σχηματίζεται πάνω από το CERN. Το CERN ξεκίνησε μεταξύ 7 έως 9 Μαίου του 2016. Ήταν ακριβώς όλο αυτό το διάστημα που το περίεργο σύννεφο σχηματίστηκε.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Περίεργος σχηματισμός από σύννεφα πάνω από το CERN [βίντεο]
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats