“Μυρίζει” Ίμια στο Αιγαίο! Άρχισαν οι “ψυχολογικές επιχειρήσεις” των Τούρκων μέσω ΜΜΕ
“Μυρίζει” Ίμια στο Αιγαίο! Άρχισαν οι “ψυχολογικές επιχειρήσεις” των Τούρκων μέσω ΜΜΕ

Έχουν αρχίσει να “μυρίζουν” Ίμια ή μας φαίνεται; Οι τουρκικές εφημερίδες έχουν αρχίσει να παίζουν ολοκληρωτικά το παιχνίδι του καθεστώτος Ερντογάν με δημοσιεύματα που προετοιμάζουν το σκηνικό μιας ελληνοτουρκικής σύγκρουσης παρόμοιας -αν οχι όμοιας- μ΄ αυτή των Ιμίων.

Αν στη θέση τους βάλουμε την νησίδα Πασάς (ή Παναγιά) τότε μπαίνουμε στην μηχανή του χρόνου και επιστρέφουμε στο 1996! Ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας ΧΟΥΡΙΕΤ σύμφωνα με το οποίο η νησίδα είναι στα τουρκικά ύδατα και πως η Άγκυρα δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψει την εγκατάσταση στρατιωτικής ελληνικής φρουράς στο νησάκι! Βέβαια καποιος πρεπει να πει στους Τούρκους ότι στο νησί υπάρχει εδώ …και δεκαετίες φυλάκιο. Ο αξιωματικός που το κατασκεύασε με τους σστρατιώτες του έγραψε σχετικά στο Militaire.gr!

Λογική και τουρκικά καθεστώτα πολιτικά και στρατιωτικά ποτέ όμως δεν συναντήθηκαν,τουλάχιστον το πεδίο των ελληνοτουρκικών. Όπως και να ΄χει η Αθήνα θα πρέπει πρώτα απ΄ όλα να σχεδιάσει με προσοχή ,ψυχραιμία και με στόχο τις όποιες κινήσεις της. Είναι προφανές ότι η Τουρκία τη δεδομένη στιγμή επιδιώκει την ελληνοτουρκική σύγκρουση.

Η Αθήνα δεν πρεπει να της την προσφέρει “στο πιάτο”. Αν η Άγκυρα θέλει να τραβήξει το σχοινί ας το κάνει μόνη της. Το …μπαλάκι πρέπει να είναι μονιμως στο δικό της τερέν κι όχι στο δικό μας. Ας κάνει εκείνη το βήμα που θα οδηγήσει σε μια κλιμάκωση της έντασης κι ας μετρήσει εκείνη τις συνέπειες που μπορεί να έχει.

Η Ελλάδα οφείλει απλά να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την όποια τουρκική επιθετική κίνηση και να καταστήσει σαφές ότι όχι μόνο δεν θα περάσει αναπάντητη αλλά θα έχει και μεγάλο κόστος.

Όλα αυτά θα συμβούν -αν συμβούν- υπό την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Η Τουρκία λένε οι εκτιμήσεις κάποιων επιτελών δεν κανει τυχαία όσα κάνει το τελευταίο διάστημα. Θέλει να επισημάνει στο ΝΑΤΟ ότι εκείνη θα κάνει κουμάντο στο μισό -τουλάχιστον- Αιγαίο .

Ας προσπαθήσει και η Ελλάδα με τρόπο έντονο και σαφή να πείσει το ΝΑΤΟ ότι η Τουρκία είναι το κράτος -τρομοκράτης της περιοχής ,υπεύθυνο για τις φωτιές που καίνε γύρω από την Ελλάδα και που η Αγκυρα θέλει να επεκτείνει και στο Αιγαίο. Το πως θα το επιτύχει είναι ευθύνη της κυβέρνησης η οποία θα πρέπει να πάψει να ασχολείται αποκλειστικά με τους δανειστές και να προτάξει τα ελληνοτουρκικά στην ατζέντα της. Έχουν έτσι κι αλλιώς μόνιμη σύνδεση αυτά τα θέματα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications