Θεωρίες??? Προσέξτε το! Μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2016 η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας
Προσέξτε το! Μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2016 η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας

Το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Γιβραλτάρ με θέμα την παραμονή ή την έξοδο της χώρας από τη ΕΕ την 23η Ιουνίου, οι κοινοβουλευτικές εκλογές στην Ισπανία την 26η Ιουνίου και η διπλή εκλογική αναμέτρηση της άνοιξης του 2017 στη Γαλλία, προεδρική εκλογή και βουλευτικές εκλογές, με τη Λεπέν να διεκδικεί ακόμα και την πρωτιά στον πρώτο γύρο, βάζουν κυριολεκτικά φωτιά στα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όλα αυτά με φόντο, τον "σπόρο" κατά της λιτότητας που έχει ήδη φυτρώσει με την βοήθεια και της Ελλάδας στην ΕΕ, την προσφυγική κρίση, τους φράχτες, την de facto κατάργηση της Σένγκεν, την αμφισβήτηση ευρωπαϊκών αρχών, την άνοδος λαϊκιστικών και ακραίων δυνάμεων, και το φόβο για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Μέχρι τότε το κυρίαρχο οικονομικό κατεστημένο της ΕΕ, "παίζει καθυστερήσεις" με "αντίπαλο και την Ελλάδα", όπως, ναι στην ελάφρυνση του χρέους, ίσως δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα ρεζέρβα κτλ … μην πέσουμε στην παγίδα λοιπόν.

Πρώτα η ελάφρυνση του χρέους "για να ξεκαθαρίσει το πεδίο" και μετά τα όποια μέτρα, και όλα, πριν την 15η Ιουνίου. Η μάχη που θα διεξαχθεί τις επόμενες εβδομάδες φίλοι μας, θα είναι η πλέον σκληρή, η πλέον αδυσώπητη, η πλέον καθοριστική και θα επηρεάσει αισθητά τις ζωές όλων μας.

Απαιτείτε περισσότερο από ποτέ, να μην απαξιώνουμε ο ένας τον άλλο, να σταθούμε σε μια κοινή γραμμή υπέρ της Πατρίδα μας ΟΛΟΙ, να υπερβούμε τους «κακούς εαυτούς μας» και να εστιάσουμε στον κοινό μας εχθρό, γιατί ότι θα μας "βαρύνει από εδώ και πέρα", δεν θα μπορέσει κανείς αύριο να το σηκώσει.
Όλα τα πιόνια είναι ενεργά στην σκακιέρα και στην θέση τους.
Η Τουρκία «έχει εντολή» να ισχυροποιήσει την πεποίθηση μας για σοβαρό κίνδυνο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο , προκειμένου, άλλοι (ξέρετε ποιοι) να επωφεληθούν από αυτήν την πίεση και αυτή να συνεχίζει να φαντάζεται μια προσχώρησή της στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Το γνωστό σενάριο: μπορεί να μην καταβληθούν μισθοί και συντάξεις, ενδέχεται κούρεμα καταθέσεων, περαιτέρω σφίξιμο των όρων των Capital Control, ενδεχόμενη παρατεταμένη απεργία (με υπόνοια κλεισίματος) των τραπεζών και άλλα τέτοια - θα το δείτε να "ξαναπαίξει".
Η ΕΕ, ξεκάθαρα πλέον, αντί να προχωρεί προς την ουσιαστική ολοκλήρωσή της, κινείται με ταχύτητα στην αντίθετη κατεύθυνση προκαλώντας ένα ολοένα και μεγαλύτερο μέτωπο κατά τις λιτότητας το οποίο αρχίζει και συντονίζεται. Σαν να τρώει την σάρκα της.

Τα λόµπι των µμεγάλων συµφερόντων – που είναι πανίσχυρα στις Βρυξέλλες - οριοθετούν χειρουργικά το πλαίσιο και τους ευρωπαϊκούς νόµους που διέπουν τον χρηµατοπιστωτικό τοµέα και τους τοµείς της ενέργειας και του πετρελαίου, στην βάση του κοινού τους συμφέροντος, του κέρδους.

H Deutsche Bank, City of London, ΤΟ ΛΟΜΠΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ, ο πετρελαϊκός κολοσσός ΒΡ, η Shell, European Financial Services Roundtable (ΕΡ5Ρ), DG Internal Market, Alternative Investment Management Association (ΑΙΜΑ), European Banking Federation, European,
Parliamentary Financial Services Forum (ΕΡΡ5Ρ), International Swaps and Derivatives Association, European Venture Capital Association, Vettenfall και άλλες.

Πριν από 11 χρόνια, όταν Γάλλοι και Ολλανδοί είπαν με δημοψήφισμα βροντερό «όχι» στο Ευρωσύνταγμα χάθηκε μία ιστορική ευκαιρία η ευρωπαϊκή ένωση να "ξαναμπεί στις ράγες" προς την ολοκλήρωση του αρχικού της οράματος.
Τώρα, όχι μόνο απειλείται με διάσπαση, αλλά οι δύο διαφορετικοί κόσμοι της "βγαλμένοι μέσα από τα σωθικά της" αντιμάχονται λυσσαλέα. Ο ένας (εκείνος των οικονομικών λόμπι) προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει και να ολοκληρώσει την κυριαρχία του. Ο άλλος, που κατοικείται από εκατομμύρια ανθρώπινες ψυχές, παλεύει για απλά πράγματα όπως αξιοπρέπεια, ανθρώπινα δικαιώματα, ένα πιάτο φαγητό και ένα ορατό μέλλον για τα παιδιά του.
Ξέρουμε όλοι το αποτέλεσμα αυτής της Ιστορικής μάχης, δυστυχώς όμως πρέπει να το ζήσουμε.
ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ freepen

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications