Τρομερό βίντεο: Οι ισλαμιστές επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά στο δυτικό Χαλέπι και ισοπέδωσαν μια ολόκληρη συνοικία
Τρομερό βίντεο: Οι ισλαμιστές επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά στο δυτικό Χαλέπι και ισοπέδωσαν μια ολόκληρη συνοικία

Oι ισλαμιστές παραβίασαν την εκκεχειρία στην Συρία για άλλη μία φορά πυροδοτώντας μια πολύ μεγάλης ισχύος υπόγεια έκρηξη στο Χαλέπι και συγκεκριμένα στην συνοικία Zahraa σκοτώνοντας σχεδόν και τους 50 Σύρους στρατιώτες που φύλαγαν την περίμετρο του συριακού Στρατού σε εκείνο το σημείο.

Η επίθεση των ισλαμιστών της Jabhat Al-Nusra, του υποτιθέμενου Free Syrian Army (FSA), της Jaysh Al-Mujahiddeen, και της Harakat Nouriddeen Al-Zinki ξεκίνησε με μένος στην συνοικία Al-Zahra στο δυτικό Χαλέπι το οποίο ελέγχεται από τον συριακό Στρατό (πρόκειται για το αστικό συγκρότημα όχι για την ύπαιθρο της πόλης).

Οι ισλαμιστές ξεκίνησαν την επίθεση πυροδοτώντας μια μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών μέσα σε υπόγειο τούνελ κάτω από το κτήριο της υπηρεσίας πληροφοριών της συριακής Αεροπορίας.
Η έκρηξη μπορούσε να ακουστεί μέχρι το ανατολικό Παλαιό Χαλέπι. Μετά την έκρηξη οι ισλαμιστές έκαναν γενική επίθεση κατά του συριακού Στρατού με στόχο την εκμετάλευση των απωλειών αλλά και τον αιφνιδιασμό από ένα τόσο ισχυρό πληγμα ώστε να γίενει κατορθωτή η διείσδυση στο δυτικό Χαλέπι.

Όμως ο συριακός Στρατός άντεξε στην αρχική επίθεση και τώρα διεξάγονται σφοδρές μάχες για να αναγκαστούν οι ισλαμιστές να εγκαταλείψουν την συνοικία. Στην Αλ Ζάχρα τον συριακό Στρατό τον ενισχύουν μονάδες της Χεζμπολάχ και Ιρανοί αλεξιπτωτιστές της 65ης Ταξιαρχίας.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Hassan Firouzabadi ηγείται ο ίδιος προσωπικά των δυνάμεων (συριακός Στρατός, Χεζμπολάχ και Ιρανοί Φρουροί) που μάχονται στο Χαλέπι αλλά και σε άλλες περιοχές.
Μόνο οι ρωσικές δυνάμεις θα παραμείνουν εκτός της διοίκησης του Ιρανού στρατηγού.
Όπως αναφέρουν ισραηλινές πηγές η άφιξη του Ιρανού αρχιστράτηγου που έγινε στις 30 Απριλίου δείχνει την απόφαση του Ιράν να κλιμακώσει την παρουσία του στην Συρία, ενόψει και της κατάρρευσης των συνομιλιών στην Γενεύη.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν φτάσει στοιχεία της 65ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας,, δυνάμεις οι οποίες θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος των συμμαχικών δυνάμεων εναντίον των τρομοκρατών στο Χαλέπι.
Ο συντονισμός που υπάρχει ανάμεσα στο συρο-ιρανικό επιτελείο και τις ρωσικές δυνάμεις αναφέρει πως η ρωσική Αεροπορία και το Πυροβολικό θα αναλάβουν την εκκαθάριση των γύρω περιοχών από την πόλη ενώ Σύροι, Ιρανοί και Χεζμπολάχ θα αναλάβουν την εκκαθάριση των θυλάκων αντίστασης εντός του αστικού ιστού.

Οι Ιρανοί από την πλευρά τους βλέπουν τη μάχη για το Χαλέπι ως σημείο κλειδί για το μέλλον του σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσσαντ, όπως και για την θέση του ίδιου του Ιράν στην περιοχή και πιο ειδικά στη Συρία.
Το Χαλέπι είναι κομβικής σημασίας για όλους. Η Δύση (οι ΗΠΑ δηλαδή) το θέλει διότι ακόμα ονειρεύεται την κατασκευή του αγωγού που θα φέρει το φυσικό αέριο του Κατάρ στην Ευρώπη εξοβελίζοντας την Ρωσία από την ευρωπαϊκή ενεργειακή αγορά.

Τα βίντεο που ακολουθούν είναι απο τις σφοδρές μάχες που διεξάγονται στο δυτικό Χαλέπι με τους ισλαμιστές να ρίχνουν κυριολεκτικά ότι διαθέτουν σε έμψυχο δυναμικό εναντίον των κυβερνητικών στρατευμάτων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications