Σε ποια χώρα το επίδομα ανεργίας θα ανέλθει στα 2.200 ευρώ;
Σε ποια χώρα το επίδομα ανεργίας θα ανέλθει στα 2.200 ευρώ;

Με δημοψήφισμα στις 5 Ιουνίου οι πολίτες θα αποφασίσουν αν η κυβέρνηση θα δώσει μηνιαίο εισόδημα 2.200 ευρώ αφορολόγητα σε κάθε ένας από αυτούς.

Στην Ελβετία, αυτοί που δουλεύουν και παίρνουν λιγότερα από τα 2.200 ευρώ το μήνα θα πληρώνονται την διαφορά, ενώ όσοι δεν εργάζονται θα παίρνουν όλο το ποσό. Η ελβετική κυβέρνηση έχει εκφράσει την αντίθεσή της στο συγκεκριμένο μέτρο, αφού θα πρέπει να βρεθεί ένα ποσό της τάξης των 25 δισ. ελβετικών φράγκων το χρόνο για να καλύψουν το έξοδο, πράγμα που όπως υποστηρίζεται θα βλάψει την οικονομία της χώρας, εξαιτίας της απαραίτητης ανόδου της φορολογίας.

Σύμφωνα με τους υποστηρικτές το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα 2.200 ευρώ θα βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις. Η Ελβετία δεν έχει θεσπίσει κατώτερο εγγυημένο εισόδημα.

Οι περισσότεροι Ελβετοί που ρωτήθηκαν για το νέο μέτρο, τονίζουν ότι το υποστηρίζουν επειδή έτσι θα έχουν περισσότερο χρόνο με τις οικογένειές τους, ενώ το 40% αυτών δηλώνει ότι θα ασχολούνται με τον εθελοντισμό.

Για να γίνει δημοψήφισμα στην Ελβετία, το αίτημα πρέπει να συγκεντρώσει πάνω από 100.000 υπογραφές. Και η Φινλανδία σχεδιάζει ελάχιστο ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ το χρόνο. Σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα το Ελσίνκι προσφέρει σε 10.000 Φινλανδούς εισόδημα 550 ευρώ το μήνα για δύο χρόνια.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications