Χίος: «Εμφύλιος» μεταξύ αλληλέγγυων και “προσφύγων” - Ανήλικος Σύριος πυρπόλησε στέκι ΜΚΟ! Αναζητούνται 3 ομοεθνείς του
Χίος: «Εμφύλιος» μεταξύ αλληλέγγυων και “προσφύγων” - Ανήλικος Σύριος πυρπόλησε στέκι ΜΚΟ! Αναζητούνται 3 ομοεθνείς του

Καταρρέει η αντιρατσιστική προπαγάνδα: 16χρονος Σύριος πίσω από την πυρκαγιά στο «Soli Café»

- Αναγνωρίστηκαν και αναζητούνται 3 συνεργοί του Πριν περίπου 10 ημέρες στην Χίο ένα στέκι αλληλέγγυων τυλίχτηκε στις φλόγες και αμέσως όλος ο αντιρατσιστικός θίασος από «ενημερωτικές» σελίδες, κόμματα και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις έσπευσαν να κατηγορήσουν τους κατοίκους του νησιού, ως δράστες του εμπρησμού.

Συγκεκριμένα στα ρεπορτάζ τους έγραφαν πως «Ο αυτόνομος χώρος αλληλεγγύης που προσέφερε γεύματα σε πρόσφυγες, μετά τις καταγγελίες του Επιμελητηρίου, τις επιδρομές των αρχών και τον εκρηκτικό μηχανισμό που πέταξαν κάποιοι τη νύχτα των θλιβερών επεισοδίων στο λιμάνι της Χίου, σήμερα (Σάββατο) το απόγευμα περί τις 19.30, τυλίχτηκε στις φλόγες από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.»

Σήμερα λοιπόν μία σύλληψη ενός ανήλικου Σύριου, έρχεται να διαλύσει τα ψέματα των αλληλέγγυων όπως και την αντιρατσιστική τους προπαγάνδα. Ακολουθεί αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από τοπικό μέσο της Χίου, για την σύλληψη των δραστών του εμπρησμού στο στέκι των αλληλέγγυων.

"Ένας ανήλικος Σύριος μόλις 16 ετών είναι τελικά ο υπαίτιος για την πυρκαγιά στο «Soli Cafe» στις 23/4, από την οποία ο μέχρι πρότινος αλληλέγγυος χώρος για τους πρόσφυγες της Χίου καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι αρχές οδηγήθηκαν στα ίχνη του 16χρονου λίγες μόνο ημέρες μετά την πυρκαγιά που είχε ως αποτέλεσμα την οριστική διακοπή λειτουργίας του «Soli Cafe». Για άγνωστο λόγο ο ανήλικος που διέμενε στον χώρο του ΔΗΠΕΘΕ έβαλε φωτιά και στη συνέχεια διέφυγε ώστε να αποφύγει τις συνέπειες των πράξεών του.

Όμως λίγες ημέρες αργότερα και κατόπιν ενδελεχούς έρευνας οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Χίου κατάφεραν να εντοπίσουν τον 16χρονο, τον οποίο παρέδωσαν στο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου. Ο 16χρονος ομολόγησε την πράξη του παρουσία του κηδεμόνα του, ενώ υπέδειξε ακόμα 3 ομοεθνείς του ως συνεργούς, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται στις δομές της Σούδας και του ΔΗΠΕΘΕ.

Ο ανήλικος δράστης αμέσως μετά την εμφάνισή του στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών αφέθηκε ελεύθερος ενώ προβληματισμό προκαλεί το κίνητρο γύρω από την πράξη του. Σύμφωνα με πληροφορίες του «π» ο 16χρονος φαίνεται ότι αποτελεί εντολοδόχο ομοεθνών του, οι οποίοι τον χρησιμοποίησαν για να κάψουν το κτίριο. Μάλιστα 2 από τους καταζητούμενους έχουν απασχολήσει και στο πρόσφατο παρελθόν τις αρχές για μικροκλοπές από περίπτερα.

Από την Πυροσβεστική πάντως επισημαίνεται ότι τα στοιχεία της δικογραφίας είναι σημαντικά και οδηγούν στην ύπαρξη και δραστηριοποίηση «ομάδων» προσφύγων και μεταναστών που λειτουργούν με τους δικούς τους κανόνες."

xryshaygh

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications