Η Ρωσία αναπτύσσει το πρώτο παγκοσμίως αερομεταφερόμενο αντιπυραυλικό σύστημα για επιβολή τοπικής «ζώνης απαγόρευσης πτήσεων»
Η Ρωσία αναπτύσσει το πρώτο παγκοσμίως αερομεταφερόμενο αντιπυραυλικό σύστημα για επιβολή τοπικής «ζώνης απαγόρευσης πτήσεων»

Αερομεταφερόμενο αντιπυραυλικό σύστημα αναπτύσσει η Ρωσία για τις αερομεταφερόμενες δυνάμεις της το οποίο θα προστατεύει τους αλεξιπτωτιστές από εχθρικά μαχητικά.

Το σύστημα εξασφαλίζει την προστασία της περιοχής προσγείωσης από αεροπορικά πλήγματα και θα είναι το πρώτο του είδους του παγκοσμίως.

Οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις της Ρωσίας, θα έχουν έτσι την δυνατότητα δημιουργίας τοπικών «ζωνών απαγόρευσης πτήσεων» με την βοήθεια του φορητού αντιαεροπορικού Ptitselov (Fowler), μία παραλλαγή των γνωστού Pantsir-S1 (SA-22 Greyhound κατά ΝΑΤΟ), το οποίο τοποθετείται πάνω στο αερομεταφερόμενο τεθωρακισμένο BMD-4M.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο της στρατιωτικής-βιομηχανικής επιτροπής Viktor Murakhovsky το σύστημα Fowler θα επιτρέπει στις αερομεταφερόμενες δυνάμεις να αναχαιτίζουν στόχους σε μεσαία και μεγάλα υψόμετρα.

Τα χαρακτηριστικά του Pantsir-S1 επιτρέπουν την προσβολή στόχων σε ύψος που κυμαίνεται από 15 μέτρα μέχρι 15 χιλιόμετρα και σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων.Οι πύραυλοι του Pantsir-S1 μπορούν να πλήξουν εναέριους στόχους που η ταχύτητά τους φτάνει τα 3600 χιλιόμετρα την ώρα, συμπεριλαμβανομένων οποιωνδήποτε μαχητικών, πυραύλων cruise ή drone.

Το σύστημα έχει επίσης την δυνατότητα αναχαίτισης «έξυπνων» ιπτάμενων βομβών, ενώ σχεδιάστηκε ειδικά για την κατάρριψη επιθετικών ελικoπτέρων με πυροβόλα των 30 χιλιοστών.

Το ραντάρ του ανιχνεύει τους στόχους σε μία ακτίνα 36 χιλιομέτρων.
Για να αυξηθεί η φορητότητα του Fowler, μειώθηκαν οι πύραυλοι του πυργίσκου σε σχέση με το πρωτότυπο Pantsir-1 που έφερε 12 πυραύλους.Το αξιοσημείωτο είναι ότι το πλήρωμα του Fowler θα βρίσκεται μέσα στο όχημα κατά την πτώση από το μεταγωγικό αεροσκάφος, όπως συμβαίνει με όλα τα οχήματα των ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων.

Η Ρωσία δίνει μεγάλη βαρύτητα στις αερομεταφερόμενες δυνάμεις (VDV) της και σύμφωνα με πληροφορίες θα αυξήσει τον αριθμό τους κατά δεκάδες χιλιάδες.Και κάτι πολύ σημαντικό: Οι τελευταίες στρατιωτικές ασκήσεις των αερομεταφερόμενων δυνάμεων αφορούν επιβολή «ζώνης απαγόρευσης πτήσεων» φωτογραφίζοντας δράση σε Ουκρανία ή Συρία…

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications