ΝΕΚΡΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΙΤ Ειδικές δυνάμεις έστειλε η Τουρκία στην Ιντλίμπ – Ρωσικά μαχητικά και Mil Mi-28N «θερίζουν» ισλαμιστές στο Χαλέπι (vid)
ΝΕΚΡΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΙΤ Ειδικές δυνάμεις έστειλε η Τουρκία στην Ιντλίμπ – Ρωσικά μαχητικά και Mil Mi-28N «θερίζουν» ισλαμιστές στο Χαλέπι (vid)

Η ώρα της τελικής αναμέτρησης με τους ισλαμιστές αλλά και την Τουρκία έφτασε. Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 100 μέλη των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας βρίσκονται στην Ιντλίμπ με την εκεχειρία ουσιαστικά να μην υφίσταται καθώς ρωσικά μαχητικά και Mil Mi-28NE Night Hunter σφυροκοπούν θέσεις των ισλαμιστών σε ολόκληρο το Χαλέπι.

Στα βίντεο που δημοσιεύτηκαν από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας, Dmitry Rogozin, τα Mi-28NE χρησιμοποιούν κατευθυνόμενα αντιαρματικά βλήματα τύπου Ataka εναντίον θωρακισμένων οχημάτων και φορτηγών του ISIS.

Τα Mil Mi-28NE που επιχειρούν στη Συρία είναι εξοπλισμένα με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου που καταστέλλουν το σύστημα καθοδήγησης των αντιαεροπορικών τύπου MANPADS είτε πρόκειται για Strela-2, Igla-1 ή τα κινεζικής HN-5 , τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες διαθέτουν οι ισλαμιστές.

Πιο αναλυτικά, το ρωσικό κεντρο για τη συμφιλίωση που έχει συσταθεί στην αεροπορική βάση Hmeymim ανέφερε ότι ο αριθμός των ισλαμιστών της al-Nusra Front στο Χαλέπι έχει αυξηθεί σημαντικά.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε λάβει περίπου 90 ισλαμιστές έχουν έρθει από την Bshantara στην περιοχή Ashraf. Οι τρομοκράτες ετοιμάζουν επίθεση μεγάλης κλίμακας» ανέφερε στρατιωτική πηγή. Ταυτόχρονα σύμφωνα με πληροφορίες η Τουρκία έστειλε 100 μέλη των ειδικών δυνάμεών της στην Ιντλίμπ μέσω του συνοριακού περάσματος Bab Al- Hawa για να προετοιμάσουν την αντεπίθεση στο Χαλέπι.

Οι ισλαμιστές των οργανώσεων Sultan Murad Brigade, Ahrar Al-Sham, Furqeya 16’an, Al Fetih Brigade, Jaysh Al-Mucahidîn, Festeqim Kema Emert Group, Nûreddîn Zenkî, El Nusra έχουν ξεκινήσει επίθεση ευρείας κλίμακας στην περιοχή Şêx Meqsûd στο Χαλέπι από τις περιοχές Seken Şebab, Seken Şikeyf, Sera Muxeberat και Eşrefiyê. Από τις σφοδρές συγκρούσεις με τους Κούρδους σκοτώθηκαν ισλαμιστές ενώ ανάμεσα τους βρέθηκαν δύο μέλη της ΜΙΤ οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τους κωδικούς Dogan και Aslan και ήταν μέλη της Ταξιαρχίας Sultan Murat.

Κάτω από αυτές τις εξελίξεις και βλέποντας πως ήρθε η ώρα της τελικής αναμέτρησης με τους ισλαμιστές σε Ιντλίμπ και Χαλέπι τα ρωσικά μαχητικά ξεκίνησαν σφοδρούς βομβαρδισμούς στο χωριό Kafr Jales στην Ιντλίμπ όπου σκοτώθηκε οεκπρόσωπος της Jabhat al-Nusra, Abu Firas al-Suri μαζί με 25 ισλαμιστές της Jund al-Aqsa.

Μαζί με τον Abu Firas’ σκοτώθηκε ο διοικητής της al-Nusra, Azzam al-Azdi μαζί με αρκετούς Ουζμπέκους. Ρωσικά μαχητικά σφυροκοπούν θέσεις των ισλαμιστών στο νότιο Χαλέπι. Στο στόχαστρο βρίσκονται οι ισλαμιστές από την Jabhat Al-Nusra, Jund Al-Aqsa, Harakat Ahrar Al-Sham, Ajnad Al-Sham και του FSA στον στρατηγικής σημασίας λόφο Tal Al-‘Eiss. Ταυτόχρονα τα ρωσικά μαχητικά έπληξαν θέσεις των ισλαμιστών της Jabhat Al-Nusra και Harakat Ahrar Al-Sham στο βόρειο Χαλέπι Στόχοι ήταν θέσεις τους κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου Al-Castillo. Οι ισλαμιστές χρησιμοποιούσαν το δρόμο αυτό για τον εφοδιασμό τους.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications