Οι Αρμενικές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν 29 άρματα μάχης του Αζερμπαϊτζάν στο Καραμπάχ
Οι Αρμενικές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν 29 άρματα μάχης του Αζερμπαϊτζάν στο Καραμπάχ

Στη ζώνη των εχθροπραξιών στο Καραμπάχ καταστράφηκαν 29 άρματα μάχης του Αζερμπαϊτζάν, τόνισε ο εκπρόσωπος του Αρμενικού υπουργείου Άμυνας Artsrun Hovhannisyan, σύμφωνα με τα ΜΜΕ.

Από την δική του πλευρά το υπουργείο άμυνας του Αζερμπαϊτζάν διέψευσε τις πληροφορίες. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν Vagif Dargyahly, δήλωσε ότι «η φαντασία και η παραπληροφόρηση είναι οι κύριες μέθοδοι λειτουργίας του αρμενικού Υπουργείου Άμυνας», αναφέρει το ρωσικό πρακτορείΟ ειδήσεων RIA «Novosti».

Σύμφωνα με την έκθεση του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων, ως αποτέλεσμα της επιδείνωσης της σύγκρουσης , 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, και πάνω από 200 τραυματίστηκαν. Το Σάββατο, οι ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν ήρθαν σε ευθεία σύγκρουση, επιδεινώνοντας την κατάσταση σε όλη την έκταση της ζώνης του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν κατηγόρησε την Αρμενία για προκλητικότητα και «επιθετικές ενέργειες» , αλλά στην ουσία οι Αζέροι κτύπησαν πρώτοι τους Αρμένιους. Οι απώλειες συνεχώς αυξάνονται και στις δύο πλευρές. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την ανησυχία του για τις σφοδρές μάχες στην πρώτη γραμμή σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και κάλεσε τα δύο μέρη σε άμεση κατάπαυση του πυρός και αυτοσυγκράτηση.

Η σύγκρουση υποκινήθηκε από τις δηλώσεις ορισμένων πολιτικών, ειδικότερα του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν , ο οποίος εξέφρασε την ολόπλευρη στήριξη του στο Αζερμπαϊτζάν στην σύγκρουση η οποία φούντωσε και πάλι.

Τα αρμενικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι για την υποστήριξη των στρατιωτικών μονάδων της Αρμενίας μετακινούνται συγκροτήματα τακτικών πυραύλων «Tochka-U» και πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων «Smerch». Το ίδιο έχουν πράξει και οι Αζέροι από την δική τους πλευρά. Η μεταφορά πυραυλικών συστημάτων οδηγεί στο συμπέρασμα σφοδρότατης σύγκρουσης με την χρήση όλων των όπλων . Οι Αζέροι σίγουρα ετοιμάζουν ακόμα πιο σφοδρή επίθεση για να καταλάβουν έδαφος από το οποίο στην συνέχεια δεν πρόκειται να αποσυρθούν.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications