7 Απρ 2016

Αποικίες στο Διάστημα Όταν οι μαθητές μας χαράζουν το μέλλον προς τα άστρα...video Μάνος Δανέζης.

Όταν οι μαθητές μας χαράζουν το μέλλον προς τα άστρα...

"Αποικίες στο Διάστημα" Με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ μικρού μήκους "Αποικίες στο Διάστημα" στο Athens Science Festival 2016, του συναδέλφου φυσικού Στέλιου Κουκουβιτάκη,

παραθέτουμε το video του ντοκιμαντέρ και μια μικρή αναφορά του στο ιστορικό της ταινίας όπως το διηγήθηκε στον δημοσιογράφο Άρη Δημοκίδη για το Lifo. Το ντοκιμαντέρ αυτό είχε αποτελέσει και μέρος της διπλωματικής του εργασίας όταν αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ πριν λίγο καιρό.

Συνέντευξη του Στέλιου Κουκουβιτάκη
"Θυμάμαι το δέος που είχα νιώσει, πιτσιρικάς τότε, όταν άνοιξα το πρώτο τεύχος του ελληνικού National Geographic και είχα δει τις φωτογραφίες που έστειλε η μη επανδρωμένη αποστολή Pathfinder από τον πλανήτη Άρη. Πολλά χρόνια αργότερα, τελειώνοντας το Φυσικό Αθήνας σκέφτηκα στην πτυχιακή μου εργασία να ασχοληθώ με τον αποικισμό του Διαστήματος.

Ήθελα μάλιστα, συνδυάζοντας την ιδιότητά μου ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης, να συνοδεύσω την εργασία με ένα αντίστοιχο ντοκιμαντέρ. Το σενάριο της ταινίας βασίστηκε στις 24.000 λέξεις που έγραψα, ύστερα από σχεδόν δυο χρόνια έρευνας και συγκέντρωσης υλικού. Το στοίχημα που είχα βάλει εξαρχής ήταν ότι δεν επιθυμούσα ένα ντοκιμαντέρ που να απευθύνεται μόνο σε ειδικούς και γνώστες του θέματος.

Ο στόχος ήταν να μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι με ενδιαφέρον, θεατές κάθε ηλικίας και μόρφωσης. Ταυτόχρονα όμως έπρεπε να είναι άρτιο, δίχως εκπτώσεις στο επιστημονικό μέρος. Κινηματογραφικά με ενδιέφερε μια προσέγγιση που θα απευθύνεται και στο μυαλό και στην καρδιά των θεατών, ένα διαστημικό ταξίδι 17 λεπτών από τη Γη στη Σελήνη και στον Άρη! Χαίρομαι ιδιαίτερα για την ανταπόκριση και τα μηνύματα που λαμβάνω από όσους το βλέπουν, γιατί φαίνεται ότι τους επηρεάζει, γεννάει σκέψεις και ερωτήματα.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον επιβλέποντα καθηγητή μου Δρ. Μάνο Δανέζη, Επίκουρο Καθηγητή Αστροφυσικής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε εξ αρχής, την πολύτιμη καθοδήγησή του αλλά και την έμπνευση που βρήκα στο έργο του. Καλή θέαση!"

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Αποικίες στο Διάστημα Όταν οι μαθητές μας χαράζουν το μέλλον προς τα άστρα...video Μάνος Δανέζης.
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: