22 Μαρ 2016

Εσύ το ήξερες; Ότι το κράτος οδήγησε τον Σωκράτη Μαλκότση σε πτώχευση μόλις τόλμησε να βγάλει Ελληνικής κατασκευής τρακτέρ!

Εσύ το ήξερες; Ότι το κράτος οδήγησε τον Σωκράτη Μαλκότση σε πτώχευση μόλις τόλμησε να βγάλει Ελληνικής κατασκευής τρακτέρ!

Η ανεπανάληπτη μηχανή Μαλκότση που κελαηδούσε στις ακροποταμιές μαζί με τα αηδόνια. Πως το κράτος οδήγησε τον Σωκράτη Μαλκότση σε πτώχευση!

Ο Σωκρατης Μαλκότσης είναι ιστορικά ο σημαντικότερος Έλληνας κατασκευαστής μηχανών, που ξεπερνά διάφορους κατασκευαστές μηχανών (συνήθως diesel και ημι-diesel) που άκμασαν στην Ελλάδα στη δεκαετία του ’20 και (κυρίως) τη δεκαετία του ’30, όπως dimadis-Kanakis στο Βόλο, Peteinaris στη Καλαμάτα, Siderides, ΒΙΟ, Koutroufis και πολλά άλλα στην Αθήνα.Τοποθετημένος στον Πειραιά, πριν από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ο Malkotsis παρήγαγε τους… διάφορους τύπους βιομηχανικών μηχανημάτων.

Μετά από τον πόλεμο παρήγαγε τα βιομηχανικά μηχανήματα για διάφορες ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά εστίασε σταδιακά σχεδόν εξ ολοκλήρου στις μηχανές diesel , και έγινε σύντομα η μεγαλύτερη επιχείρηση στον τομέα του. Οι μηχανές Malkotsis βρήκαν τη χρήση σε ποικίλες βιομηχανικές εφαρμογές, ενώ τα πρότυπα μηχανών βαρκών έγιναν θρυλικά για την αξιοπιστία τους. Παρήχθη επίσης και μια σειρά ηλεκτρικών μηχανών.

Η σειρά diesel EM της περιέλαβε στις μηχανές που σχεδιάστηκαν συγκεκριμένα για την τροφοδότηση των οχημάτων και χρησιμοποιήθηκε στα πρότυπα αγροτικών τρακτέρ Malkotsis (Malkotsis em-2 και em-4) που εισήχθησαν το 1959.Τα τρακτέρ, που σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με μια βρετανική συμβουλευτική εταιρία, παρήχθησαν για μόνο μερικά έτη, λόγω έλλειψης των χρηματοδοτικών και άλλων προβλημάτων συμβάλλοντας τα μέγιστα και η πλήρη έλλειψη κρατικής υποστήριξης, όπως άλλωστε συνέβαινε και συμβαίνει σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης και ανάδειξης στην παγκόσμια αγορά Ελληνικών – κυρίως – βαρέως τύπου προϊόντων . Ωστόσο και ο Μαλκότσης έπεσε θύμα του Ελληνικού ανάλγητου κράτους.

Λέγεται ότι τον Μαλκότση τον έκλεισε ό Καραμανλής ο πρεσβύτερος.
Ότι του δόθηκε μια παραγγελία 1000 μηχανών από την ΕΛΒΟ για στρατιωτικά οχήματα. Ο Μαλκότσης πήρε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα για να φτιάξει την παραγγελία. Όταν παρέδωσε τις μηχανές ό Μαλκότσης, η ΕΛΒΟ καθυστερούσε την πληρωμή τού λογαριασμού. Η Εθνική όμως ζητούσε τα λεφτά της και το κράτος δεν δεχότανε συμψηφισμό.
Έτσι η Εθνική έκανε κατάσχεση, έκλεισε ο Μαλκότσης, και 3000 εργαζόμενοι βρέθηκαν στον δρόμο, ενώ οι Ντιζελομηχανές τέρμα για την Ελλάδα!

Προσέξτε την λεπτομέρεια.
Κρατική και η ΕΛΒΟ, κρατική και η Εθνική τότε.
Από την μια το κράτος μέσω της εθνικής ζητούσε τα χρήματα που είχε πάρει ο Μαλκότσης για να φτιάξει την παραγγελία.
Και από την άλλη πάλι το κράτος μέσω της ΕΛΒΟ αρνούνταν να πληρώσει τον Μαλκότση για τις μηχανές που παρήγγειλε.
Όπως ήταν φυσικό η εταιρεία πτώχευσε.
Και έμειναν στα χαρτιά και τα σχέδια του Σωκράτη Μαλκότση για το τρακτέρ που είχε αρχίσει να βγάζει.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

6σχόλια:

Εσύ το ήξερες; Ότι το κράτος οδήγησε τον Σωκράτη Μαλκότση σε πτώχευση μόλις τόλμησε να βγάλει Ελληνικής κατασκευής τρακτέρ!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
no imageΑνώνυμος

καλα πλακα μας κανετε το κρατος απο την εποχη του καποδιστρια σαμποταρει οτι ειναι καλα για την Ελλαδα

ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΗΧΑΝΗ ΜΑΛΚΩΤΣΗ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΣΕ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ.. ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ (ΣΥΛΕΚΤΗΣ) ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ...

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕΓΑΛΟ. ΕΛΒΟ ΚΑΙ ΜΑΛΚΟΤΣΗΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΥΝΧΡΟΝΟΙ !!!!!!!!!!!!!!!

no imageΈλληνας ,με Ε,κ

Αλλοιμονο και ποτέ υπήρξε κράτος που βοήθειες τους Έλληνες ; Από την επανάσταση του 1821 ή από το 1832 και μετά ,το Ελληνικό κράτος ειναι υπό κατοχή ξένων κέντρων ,αυτά παίρνουν αποφάσεις ποιες επιχειρήσεις θα επικρατήσουν στην Ελλαδα ,και αν δείτε λίγο ξεκάθαρα θα δείτε ποιοι ειναι πίσω από τις αποφάσεις αυτές .

no imageΑνώνυμος

Γιατί όλοι εμείς οι Έλληνες ΚΑΤΗΓΟΡΟΎΜΕ τους από πάνω αφού εμείς τους εκλέγουμε κ¨εμείς τους στηρίζουμε και όταν φύγουν αυτοί από πάνω και πάμε εμείς κάνουμε τα χειρότερα γιαυτό αγαπητοί συνέλληνες πρέπει να λειτουργούμε όλοι μας για το κοινωνικό συμφέρον και όχι μόνο για το ατομικό . Αν δεν αλλάξουμε δεν θα σωθούμε !!!!!

Η χώρα κσι ολαος της λιγα κοινα με βυζαντινούς και αρχαίους έχουν στην κουλτούρα απλως κουβαλάμε πολυκαιριισμενο γεν.υλικό και γλώσσα.ΩΣ λαος είμαστε αγράμματοι κουτοπόνηρος και φιλοκλεπτες.Αρματολών και κλεπτών γωνία.Το ελληνικό κράτος είναι προτεκτοράτο έχει πανω του βάσεις και πολύ ΝΑΤΟ.ΕΙΜαστε τόσο υποκριτές που δεν ψηφιζουμε και Φεν στηριζουμε το μονο κομμα που λέει την αλήθεια._είμαστε κομουνοφοβικοι και σκοταδιστες.

+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications