Τα τσιράκια της Νέας Τάξης πετούν «λάσπη» στον Πούτιν, αλλά εκείνη δεν τον αγγίζει
Τα τσιράκια της Νέας Τάξης πετούν «λάσπη» στον Πούτιν, αλλά εκείνη δεν τον αγγίζει

Τα δυτικά μέσα της Νέας Τάξης αρέσκονται στο να συκοφαντούν τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν, αλλά κάθε σκεπτόμενο άτομο κατανοεί ότι αυτό είναι απλά σημάδι φθόνου καθώς και προσπάθεια κινητοποίησης της κοινωνίας εφευρίσκοντας έναν εχθρό, σχολιάζει η πολωνική ηλεκτρονική εφημερίδα «Polityczny».

«Η πραγματική αιτία», επιχειρηματολογεί η ιστοσελίδα, «είναι ο φθόνος και ο θαυμασμός. Πολλοί δυτικοί πολιτικοί θα ήθελαν να κυβερνούν με τον ίδιο τρόπο όπως ο Ρώσος ηγέτης και πολλές χώρες θα ήθελαν να κυβερνώνται έτσι, τουλάχιστον εν μέρει».

«Για παράδειγμα», συνεχίζει η Polityczny, « αν ο κ. Πούτιν ήταν επικεφαλής της ΕΕ, όχι μόνο δεν θα υπήρχε κρίση από την μαζική ροή μεταναστών, αλλά δεν θα υπήρχε καν ερώτημα σχετικά με ένα “Brexit” ούτε αναφορικά με τις “δημοκρατικές αξίες” στην Πολωνία. Με έναν τέτοιο ηγέτη η ΕΕ θα ήταν ένας εντελώς διαφορετικός οργανισμός, ο οποίος θα ήταν πολύ πιο ελκυστικός».

Αφού εκθειάζει τον ρόλο της Ρωσίας στην επίλυση του προβλήματος στην Συρία, η εφημερίδα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι εξαιτίας όλων αυτών των επιτυχιών, ο «Τσάρος» κατηγορείται, από όλους αυτούς που τον φθονούν, για όλα τα κακά της γης. «Βρέχει, ποιον θα κατηγορήσουν; Μα φυσικά τον Πούτιν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, προσθέτει η Polityczny, το σχέδιο δυσφήμισης της Ρωσίας δεν πάει κατ” ευχήν. «Σε βάθος χρόνου η προπαγάνδα κατά του Πούτιν και της Ρωσίας συμβάλλει απλά στο να «χτίζει» σεβασμό προς αυτόν και θαυμασμό προς την Ρωσία».

«Ακόμα και ένας επιφανειακός παρατηρητής, μπορεί να δει πόση λάσπη πετιέται στον Πούτιν. Σε τελική ανάλυση πρέπει να αναρωτηθεί: Γιατί; Τι κακό κάνει; (…) Προστατεύει τα ρωσικά συμφέροντα, τα οποία, ως πρώτος ηγέτης μετά την πτώση της ΕΣΣΔ, είναι σε θέση να επαναπροσδιορίσει», καταλήγει η πολωνική εφημερίδα. (prisonplanet)

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications