Πρόεδρος ΠΓΔΜ: Εάν δεν είχαμε κλείσει τα σύνορα, θα είχαμε γεμίσει τζιχαντιστές
Πρόεδρος ΠΓΔΜ: Εάν δεν είχαμε κλείσει τα σύνορα, θα είχαμε γεμίσει τζιχαντιστές

«Εάν δεν είχαμε κλείσει τα σύνορα, θα είχαμε γεμίσει τζιχαντιστές», λέει σε συνέντευξή του στην Βild ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ τονίζοντας μάλιστα ότι «η Ελλάδα βάζει σφραγίδα σε πρόσφυγες με ψεύτικα στοιχεία».

Ο Σκοπιανός πρόεδρος εκφράζει και τα παράπονά του λέγοντας ότι «από την σκοπιά της ΕΕ, του των ευρωπαϊκών χωρών, της Σένγκεν, του ΝΑΤΟ, δεν είμαστε τίποτε, δεν μας θέλει κανείς».

Παράλληλα δηλώνει «πικραμένος» και εξηγεί ότι σε αντίθεση με την Ελλάδα «δεν παίρνουν ούτε σεντ» από τους «28» για το προσφυγικό, ενώ συνεχίζει τονίζοντας ότι αν και η Ε.Ε. «προστατεύει» την χώρα του από την Ελλάδα ώστε «να μην προωθούνται πρόσφυγες», η Αθήνα παίρνει πάλι 700 εκατ. ευρώ από την ΕΕ. «Για εμάς δεν υπάρχει ούτε σεντ», λέει.

«Ήμασταν πάντοτε θύματα των θεσμών της ΕΕ, για 25 χρόνια μας λένε ψέματα και μας κοροϊδεύουν», λέει και συνεχίζει: «Εάν είχαμε επαναπαυτεί στις Βρυξέλλες και δεν είχαμε δράσει μόνοι μας, θα είχαμε εδώ και καιρό πλημμυρίσει με τζιχαντιστές».

Σύμφωνα με τον Σκοπιανό πρόεδρο, οι αρχές της χώρας έχουν διαπιστώσει πλαστά έγγραφα σε 9.000 περιπτώσεις.

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ δεν σταμάτησε όμως μόνο εκεί και εκτόξευσε κατηγορίες κυρίως προς την Γερμανία και για τον τρόπο που χειρίστηκε τα θέματα ασφαλείας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΠΓΔΜ, διέθετε πληροφορίες για υπόπτους ως τζιχαντιστές τις οποίες ‘οταν θέλησε να διαβιβάσει στην ευρωπαϊκή πλευρά δεν βρήκε ανταπόκριση. «Κανείς δεν ήθελε τα στοιχεία μας, μας είπαν πως είμαστε τρίτη χώρα και δεν επιτρέπεται η ανταλλαγή πληροφοριών», δήλωσε στην Bild.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications