Ο θάνατος έρχεται από ψηλά: Ρωσικά ελικόπτερα Mi-35 εξαϋλώνουν τζιχαντιστές στο Ιράκ (vid)
Ο θάνατος έρχεται από ψηλά: Ρωσικά ελικόπτερα Mi-35 εξαϋλώνουν τζιχαντιστές στο Ιράκ (vid)

ΠΡΟΕΛΑΥΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗ ΧΟΜΣ ΜΕ ΔΙΑΡΚΗ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS

Ο θάνατος έρχεται από… ψηλά για τους τζιχαντιστές στο Ιράκ και από το έδαφος γι’ αυτούς στη Συρία. Ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Mi-35 εξαϋλώνουν τους τζιχαντιστές μέρα και νύχτα στο Ραμάντι και στη Σαμάρα, ενώ οι Συριακές δυνάμεις τους σφυροκοπούν στην επαρχία της Χομς ανακαταλαμβάνοντας ολοένα και περισσότερα εδάφη.

Τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία αποδεικνύεται πόσο καθοριστικής σημασίας ήταν η παρέμβαση της Ρωσίας. Στη μεν πρώτη χώρα τα οπλικά συστήματα που την προμήθευσε η Μόσχα όταν οι ΗΠΑ έκαναν πως δεν έβλεπαν στις θηριωδίες του ISIS είναι αυτά που σήμερα πρωτοστατούν στην εξόντωση των τζιχαντιστών.

Στο βίντεο που ακολουθεί ένα ρωσικό επιθετικό ελικόπτερο Mi-35 είναι αυτό που ανέλαβε να κάνει “ψητούς” τους τζιχαντιστές στις πόλεις Ραμάντι και Σαμαρά χτυπώντας στρατηγεία του ISIS ή αποθήκες πυρομαχικών. Και δεν είναι ούτε η πρώτη αλλά ούτε και η τελευταία φορά αφού οι Ιρακινοί έχουν πάρει φαλάγγι τους τζιχαντιστές.

Το τελευταίο διάστημα οι επιθέσεις από αέρος και μάλιστα νύχτα έχουν αυξηθεί από τους Ιρακινούς με αποτέλεσμα να πιάνουν στον… ύπνο τους τζιχαντιστές και να τους κάνουν παρανάλωμα ή να τρέχουν σαν τα ποντίκια να κρυφτούν (όπως θα δείτε και στο βίντεο). Στη Μοσούλη δε έχουν εξεγερθεί οι κάτοικοι και τους χτυπούν ανελέητα.

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν στο Ιράκ, στη γειτονική Συρία, αφού οι Ρώσοι καθάρισαν τους περισσότερους στόχους με αεροπορικούς βομβαρδισμούς τώρα έχουν αναλάβει οι δυνάμεις του Άσαντ να ολοκληρώσουν το έργο από το έδαφος. Ο Συριακός Στρατός κατέλαβε την πόλη al-Quaryatayn στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας Χομς και μαζί ένα στρατηγικής σημασίας προπύργιο για τον ISIS, όπως μετέδωσε το Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Επίσης, ο Συριακός Στρατός που υποστηρίζεται από τους κατοίκους επιτέθηκε κατά των τζιχαντιστών στην al-Maqala, στο δυτικό τμήμα της Παλμύρας προκαλώντας τους μεγάλες απώλειες και ανατινάζοντας φορτηγά που ήταν παγιδευμένα με εκρηκτικά από τον ISIS για ειδικές αποστολές σε πόλεις της Συρίας.

Συνεχίζονται την ίδια στιγμή οι επιχειρήσεις ανακατάληψης των περιοχών μεταξύ Χαλεπίου και Λαττάκειας σε μία προσπάθεια να αποκοπεί πλήρως ο ISIS από οποιαδήποτε τροφοδοσία με όπλα και πυρομαχικά. Σε αυτές τις επιχειρήσεις συνδράμει και η Συριακή Αεροπορία με σποραδικούς βομβαρδισμούς.

Οι τζιχαντιστές φαίνεται να βρίσκονται λοιπόν σε κλοιό και όσο συμβαίνει αυτό τόσο λυσσάει η Τουρκία που ψάχνει αφορμή για να εισβάλει στη Συρία.Τα πράγματα όμως για την Άγκυρα δεν είναι καθ’ όλου εύκολα, αφού η Μόσχα προχώρησε σε κινήσεις καθοριστικής σημασίας το προηγούμενο διάστημα και εκμεταλλεύτηκε την κατάρριψη του Su-24 για να βάλει στη γωνία την Τουρκία.

Σε καμία ωστόσο περίπτωση δεν σημαίνει αυτό πώς η κατάσταση έχει λήξει. Ίσα ίσα που η Τουρκία μπορεί να τραβήξει οποιαδήποτε στιγμή το σχοινί και να προκαλέσει μία σύρραξη με τη Ρωσία και έναν παγκόσμιο πόλεμο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications