8 Μαρ 2016

Επιστήμονες βρήκαν το σημείο του εγκεφάλου που κάνει βίαιους τους ανθρώπους !

Επιστήμονες βρήκαν το σημείο του εγκεφάλου που  κάνει βίαιους τους ανθρώπους !

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης υποστηρίζουν πως εντόπισαν τη «ρίζα του κακού» στον εγκέφαλο, δηλαδή το τμήμα που ενεργοποιείται πριν από κάθε επιθετική συμπεριφορά.

Η επιστημονική ομάδα είχε ως στόχο να μελετήσει αν η επιθετική συμπεριφορά θα μπορούσε να προβλεφθεί πριν εκδηλωθεί. Η έρευνά τους έδειξε πως το τμήμα του εγκεφάλου που ενεργοποιείται πριν από μία «επιθετική έκρηξη» του ατόμου, βρίσκεται στο κάτω μέρος του μεσοκοιλιακού υποθάλαμου.

«Θα πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω καθώς μελλοντικές ενέργειες θα πρέπει να εστιάσουν στην πρόληψη συμπεριφορών όπως το bullying ή οι σ@ξουαλικές επιθέσεις», δήλωσε ο Νταγιού Λινκ, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, σύμφωνα με την Telegraph. «Η μελέτη μας εντοπίζει τα “κυκλώματα” του εγκεφάλου που ενεργοποιούν την επιθετική συμπεριφορά, όπως στα ζώα πριν αυτά επιτεθούν», προσθέτει.

Το τμήμα του εγκεφάλου που αναγνωρίζεται από τους επιστήμονες ως η «ρίζα του κακού» είναι γνωστό ως πλαγιοκοιλιακό μέρος του μεσοκοιλιακού υποθάλαμου ή VMHvl και βρίσκεται στο κάτω μέρος του υποθαλάμου, στο κέντρο του εγκεφάλου.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως θα μπορούσαν να εντοπίσουν προειδοποιητικά σημάδια μιας επιθετικής συμπεριφοράς και ενδεχομένως να την αποτρέψουν. Όπως αναφέρουν, η έρευνά τους θα μπορούσε να οδηγήσει σε δημιουργία φαρμάκων που θα βοηθήσει τους ανθρώπους να ελέγχουν τη βίαιη συμπεριφορά.

Πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη έρευνα, καθώς πολλοί επισημαίνουν πως η ανάπτυξη φαρμάκων για την πρόληψη της επιθετικότητας ή τον έλεγχο και την παρακολούθησή της ισοδυναμεί με περιορισμό της ελεύθερης βούλησης και εγείρει ηθικό ζήτημα.

«Πρόκειται για ένα μακρινό ενδεχόμενο. Ακόμη και αν υπάρχουν ηθικά ζητήματα αυτό θα μπορούσε να εξεταστεί νομικά», σημείωσε ο Νταγιού Λινκ σχολιάζοντας το ενδεχόμενο περιορισμού ή ελέγχου της επιθετικής συμπεριφοράς.

Η έρευνα διεξήχθη σε αρσενικά ποντίκια, στα οποία καταγράφηκε η επιθετικότητά τους, όσο προσέγγιζαν το ένα το άλλο. Οι ερευνητές κατέγραψαν πόσες φορές τα ποντίκια επιχείρησαν να επιτεθούν και με ανιχνευτές μετρούσαν τη νευρική δραστηριότητα, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την επίθεση. Έτσι βρέθηκε ότι η δραστηριότητα των νευρικών κυττάρων στον VMHvl κορυφωνόταν λίγο πριν τα ποντίκια κινηθούν επιθετικά.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Επιστήμονες βρήκαν το σημείο του εγκεφάλου που κάνει βίαιους τους ανθρώπους !
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications