«Το Ισλαμικό Κράτος έρχεται» στα βόρεια σύνορά μας – Πυρήνες του ISIS στα Βαλκάνια
«Το Ισλαμικό Κράτος έρχεται» στα βόρεια σύνορά μας – Πυρήνες του ISIS στα Βαλκάνια

Στις 13 Μαρτίου 2016, σύμφωνα με έκθεση πληροφοριών του ιταλικού στρατιωτικού τμήματος στην KFOR, αναγράφηκε από αγνώστους το σύνθημα: «Το Ισλαμικό Κράτος έρχεται», στην σερβική ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Πρίστινα.

Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, τα κράτη των Βαλκανίων Κοσσυφοπέδιο, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Αλβανία και Σκόπια θεωρούνται ως τροφοδότες ανθρώπινου δυναμικού στο «Ισλαμικό Κράτος», το οποίο ακολουθεί τη διαδρομή μέσω Βουλγαρίας από και προς τη Συρία.

Επίσης, σύμφωνα με τις αρχές ασφαλείας των βαλκανικών χωρών, υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες δεδομένου ότι, λόγω της προσφυγικής κρίσης θα επιδεινωθεί η κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή από τους «εν υπνώσει» τζιχαντιστικούς θύλακες, που θα δημιουργηθούν από άτομα, που με το «κάλυμμα» του Σύρου πρόσφυγα θα περάσουν στα Βαλκάνια και εν γένει στην Ευρώπη.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο Κοσσυφοπέδιο, όπου οι Μουσουλμάνοι αντιπροσωπεύουν πάνω από το 90% του πληθυσμού, τον Ιούλιο του 2015, συνελήφθησαν αρκετά άτομα λόγω των διασυνδέσεων τους με το Ισλαμικό Κράτος και διότι αυτά φέρεται να σχεδίαζαν να δηλητηριάσουν την κύρια παροχή νερού της Πρίστινα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να διακοπεί η υδροδότηση της πόλεως για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να πραγματοποιηθούν οι σχετικοί έλεγχοι και να διαπιστωθεί ότι δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος δηλητηρίασης.

Πηγή: Μεσογειακό Κέντρο Στρατηγικής Ανάλυσης και Πληροφοριών (ΜΕ.ΚΕ.Σ.Α.Π.)

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications