Γιγάντιο ανακόντα καταγράφηκε στη Ζούγκλα του Εκουαδόρ [Βίντεο]
Γιγάντιο ανακόντα καταγράφηκε στη Ζούγκλα του Εκουαδόρ [Βίντεο]

Τεράστιο ανακόντα με μήκος που ξεπερνά τα 5,18 μέτρα και ζει βαθιά στη ζούγκλα της Αμαζονίας, αποκαλύφθηκε σε ντοκιμαντέρ του BBC.

Ο Gordon Buchanan παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ τριών επεισοδίων με τίτλο «Tribes, Predators and Me» που θα προβληθεί στο BBC Two το Σάββατο και στο πρώτο επεισόδιο συναντά μια οικογένειά της φυλής Waorani στο Εκουαδόρ που κυνηγά ανακόντα. Στόχος τους είναι να πιάσουν και να αφήσουν στη συνέχεια ελεύθερο ένα γιγάντιο ανακόντα, το πιο επικίνδυνο ζώο του Αμαζονίου, απειλή και για τους ανθρώπους. Οι Waorani πιστεύουν ωστόσο πως τους δίνει και μεγάλη πνευματική δύναμη.

Υπάρχει κι ένας επιστημονικός λόγος για το εγχείρημα καθώς οι Waorani συλλέγουν δείγματα από το φίδι και τα δίνουν σε επιστήμονες που μελετούν τις συνέπειες της ρύπανσης στην περιοχή.

Το ανακόντα που πιάστηκε και αφέθηκε ελεύθερο είναι ένα από τα μεγαλύτερα που πιάστηκαν ποτέ με καταγεγραμμένο μήκος σχεδόν 5,62 μέτρων.Για τους άνδρες της φυλής αυτής, το να πιάνουν και να αφήνουν ελεύθερα μεγάλα ανακόντα αποτελεί και επίδειξη γενναιότητας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications