16 Μαρ 2016

Έξι χιλιάδες Ρώσοι κομάντος έτοιμοι να εμπλακούν στην ανατολική Ουκρανία

Έξι χιλιάδες Ρώσοι κομάντος έτοιμοι να εμπλακούν στην ανατολική Ουκρανία

Η κατάσταση στην Ουκρανία φαίνεται πως έχει αρχίσει να θερμαίνεται πάλι μετά τις αλλεπάλληλες επαφές μεταξύ των ηγετών Τουρκίας και Ουκρανίας, αλλά και τις δηλώσεις του Αμερικανού γερουσιαστή McCain ότι ο Πούτιν συγκεντρώνει στρατό στην αυτονομημένη ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με είδηση που μεταδόθηκε από τα τουρκικά ΜΜΕ, περί τις έξι χιλιάδες Ρώσοι κομάντος είναι έτοιμοι να εισέρθουν στην περιοχή του Ντομπάς της ανατολικής Ουκρανίας που είναι υπό την κυριαρχία των αυτονομιστών Ρώσων, στην περίπτωση που το Κίεβο προχωρήσει σε πολεμικές επιχειρήσεις κατά της αυτόνομης επαρχίας. Εκτός από τους κομάντος όπως ισχυρίζονται στο Κίεβο, άλλοι 40.000 ετοιμοπόλεμοι Ρώσοι είναι συγκεντρωμένοι στα σύνορα Ουκρανίας Ρωσίας.

Σε συνέντευξη που έδωσε εκπρόσωπος της ουκρανικής κυβέρνησης στο Tkaçuk, ισχυρίστηκε ότι ήδη οι Ρώσοι έχουν περάσει τα σύνορα και βρίσκονται στην περιοχή του Donbas παραβιάζοντας την ουκρανική ακεραιότητα.

Προφανώς καλλιεργείται κλίμα για επικείμενη στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή με όλες τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης. Το Κίεβο έχει ενθαρρυνθεί να ανακινήσει ξανά θέμα ανατολικής Ουκρανίας μετά τις επαφές που είχε ο πρόεδρος Βίκτωρ Ποροσένκο στην Άγκυρα με τον Ερντογάν και εμφανίζετε διατιθέμενο να προχωρήσει στην ανάκτηση όπως αναφέρεται της ανατολικής Ουκρανίας και στην συνέχεια στην «απελευθέρωση» της Κριμαίας.

Με λίγα λόγια το φασιστικό καθεστώς του Κιέβου ετοιμάζεται να ανάψει νέες φωτιές στην περιοχή, με ανυπολόγιστες συνέπειες καθώς το σίγουρο είναι πως οι Ρώσοι δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια.Τα παιχνίδια με την Αρκούδα μάλλον θα τους βγουν ξινά!

Νίκος Χειλαδάκης Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Έξι χιλιάδες Ρώσοι κομάντος έτοιμοι να εμπλακούν στην ανατολική Ουκρανία
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications