Οι τζιχαντιστές αλλάζουν: Ξυρίζουν μούσια, ντύνονται σαν πολίτες για να κρυφτούν
Οι τζιχαντιστές αλλάζουν: Ξυρίζουν μούσια, ντύνονται σαν πολίτες για να κρυφτούν

Σε… κοινή θέα κρύβονται οι αντάρες τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους, και όχι οι μαχητές που γράφουν οι άλλοι απόγονοι των ανταρτών στο iefimerida.gr και λοιπές κομμουνιστικες ιστοσελίδες!! προκειμένου να καλυφθούν από τους βομβαρδισμούς των δυτικών στη Συρία. Απλά αλλάζουν εμφάνιση.

Σύμφωνα με Σύρους που έχουν διαφύγει από την Ράκκα, το προπύργιο των τζιχαντιστών, πολλοί από αυτούς άφησαν τα κρατικά κτίρια στα οποία ζούσαν και ξυρίζουν τα μούσια τους, προκειμένου να μην τους εντοπίζουν τα drone, καθώς κυκλοφορούν ανάμεσα στους υπόλοιπους κατοίκους.

«Σου παίρνουν το σπίτι και βάζουν την οικογένειά τους σε αυτό», δήλωσε στο NBC ο Αμπού Μπαρά, ένας 19χρονος που τον προηγούμενο μήνα έφτασε από την Ράκκα στην Τουρκία. «Είναι δύσκολο για τους πολίτες να ξεχωρίσουν από εκείνους. Αυτό σημαίνει ότι οι αεροπορικές επιδρομές πλήττουν το Ισλαμικό Κράτος, αλλά βλάπτουν και εμάς», συμπλήρωσε.

Οι τζιχαντιστές χτυπούν ξαφνικά την πόρτα ενός σπιτιού και δηλώνουν ότι θα καταλάβουν ένα δωμάτιό του, ή ακόμη και ολόκληρο. Αν όσοι ζουν σε αυτό αρνηθούν, κινδυνεύουν με εκτέλεση, περιγράφει ο 19χρονος.«Πρόσφατα άρχισαν να αλλάζουν την εμφάνισή τους. Φορούν ρούχα πολιτών και ξυρίζουν τα μούσια τους. Χρησιμοποιούν συχνότερα ταξί και όχι στρατιωτικά οχήματα, ή καλύπτουν τα αυτοκίνητά τους με λάσπη ώστε να μην τα »βλέπουν» τα αεροπλάνα», προσθέτει ο Αμπού Μπαρά.

Ο νεαρός δηλώνει ότι αναγκάστηκε να παρακολουθήσει δημόσιες εκτελέσεις, ανάμεσά τους και μία από τον λεγόμενο «Τζιχάντι Τζον». «Υπάρχουν κορμιά παντού. Οι μισοί μου φίλοι μπήκαν στον ISIS, οι άλλοι μισοί σκοτώθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος», λέει.

Οι γονείς του τον έπεισαν να φύγει τελικά. Πίσω του άφησε μία πόλη στην οποία οι πολίτες κινδυνεύουν να πεθάνουν, αλλά πληρώνουν και σκληρούς φόρους. «Εισήγαγαν νέα φορολογία για τα αυτοκίνητα. Τώρα, υπάρχουν πρόστιμα για την παραβίαση κόκκινου σηματοδότη. Ολες οι μοτοσικλέτες έχουν πλέον πινακίδες στις οποίες αναγράφεται το ISIS», εξηγεί ο 19χρονος.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications