Στην Εύβοια το τουρκικό Τσεσμέ - «Χωράφι» της Τουρκίας το Αιγαίο μετά την παράδοση της διοίκησης στο ΝΑΤΟ
Στην Εύβοια το τουρκικό Τσεσμέ - «Χωράφι» της Τουρκίας το Αιγαίο μετά την παράδοση της διοίκησης στο ΝΑΤΟ

Ούτε δυο μέρες δεν πέρασαν από την απόφαση της κυβέρνησης να παραδώσει το Αιγαίο στο φιλότουρκο ΝΑΤΟ, αποδεχόμενη στην ουσία «κοινές περιπολίες» με την Τουρκία και η Άγκυρα άρχισε να το θεωρεί πλέον δικό της «χωράφι».

Συγκριμένα εξέδωσε NAVTEX, με την οποία ουσιαστικά αμφισβητεί τα ελληνικά χωρικά ύδατα ανάμεσα στην Εύβοια τη Σκύρο και τα Ψαρά και αποστέλλει το ωκεανογραφικό «Τσεσμέ για έρευνες υδρογονανθράκων!

Έτσι, μετά τις ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Τουρκία για τη διεκδίκηση του δικαιώματος έρευνας και διάσωσης στην Κίναρο, εμποδίζοντας το έργο του ελληνικού ΠΝ, o Τουρκικός Σταθμός Σμύρνης με την NAVTEX (υπ' αριθμόν 119/16) γνωστοποιεί ότι το υδρογραφικό και ωκεανογραφικό πλοίο «Τσεσμέ» θα πραγματοποιήσει έρευνες μεταξύ 16ης και 28ης Φεβρουαρίου στα διεθνή ύδατα ανάμεσα στην Εύβοια, την Σκύρο, και τα Ψαρά.

Το «Τσεσμέ» πραγματοποίησε τελευταία φορά έρευνες στο Αιγαίο στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου. Τότε μάλιστα συνοδευόταν από δύο τουρκικά πολεμικά πλοία.

Μπράβο και συγχαρητήρια σε αυτούς που πήραν την απόφαση να βάλουν την Τουρκία για τα καλά στην θάλασσα των Ελλήνων!

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...


14 Σεπτεμβρίου: Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.
Το 1926 ο Τζόρτζ Χόρτον (Γενικός Πρόξενος των Η.Π.Α. στην Σμύρνη) εξέδωσε στην Αμερική το περίφημο βιβλίο του «Η μάστιγα της Ασίας». Το θέμα του βιβλίου είναι η συστηματική εξόντωση των χριστιανικών λαών της Ανατολής σ’ όλη την επικράτεια της παλιάς Βυζαντινής αυτοκρατορίας, από το 1914 μέχρι το 1922. Ο Χόρτον ιστορεί τη γενοκτονία των Αρμενίων και τους διωγμούς των Ελλήνων της Ανατολής, εστιάζει όμως την αφήγησή του στη Μικρασιατική Καταστροφή και στα δραματικά γεγονότα του Σεπτεμβρίου του 1922. "Σε όλη την παγκόσμια ιστορία ένα μόνο γεγονός μπορεί να συγκριθεί με την καταστροφή της Σμύρνης και του χριστιανικού πληθυσμού της από τους Τούρκους, να συγκριθεί ως προς την έκταση και την αγριότητα και ακόμη ως τα στοιχεία του τρόμου, της σκληρότητας και του ανθρώπινου πόνου. Το γεγονός αυτό είναι η καταστροφή της Καρχηδόνας από τους Ρωμαίους. Στην Καρχηδόνα όμως δεν υπήρχε στόλος χριστιανικών πλοίων που να παρατηρεί μια σφαγή για την οποία υπεύθυνες ήταν οι κυβερνήσεις τους. Στην Καρχηδόνα δεν υπήρχαν αμερικανικά αντιτορπιλικά..."! (Τζόρτζ Χόρτον, "Η Μάστιγα της Ασίας")
.Με τη "Μάστιγα της Ασίας" ο Τζόρτζ Χόρτον, έδωσε στο αγγλόφωνο αναγνωστικό κοινό ένα συνταρακτικό ντοκουμέντο για τον αισχρό ρόλο των Μεγάλων Δυνάμεων στη Μικρασιατική Καταστροφή και για τις τουρκικές θηριωδίες. Για όλα αυτά που τον έκαναν να γράψει: "Το πιο δυνατό αίσθημα που πήρα μαζί μου φεύγοντας από τη Σμύρνη ήταν το αίσθημα της ντροπής που ανήκω στο ανθρώπινο γένος"!Το βιβλίο προκάλεσε μεγάλο θόρυβο στις ΗΠΑ, χαρακτηρίστηκε από πολιτικούς κύκλους ως «ανάρμοστο και απρεπές» και τα αντίτυπα εξαφανίστηκαν γρήγορα από τις προθήκες των βιβλιοπωλείων. Ειπώθηκε τότε ότι το αγόραζε μαζικά το State Department για να το αποσύρει από την κυκλοφορία.
Ο βρετανικός οίκος που αγόρασε τα δικαιώματα για την Ευρώπη δέχτηκε μεγάλες πολιτικές πιέσεις και δεν το εξέδωσε ποτέ. Ο λόγος ήταν προφανής: Ένα αγγλικό βιβλίο που αποκάλυπτε το αποτρόπαιο πρόσωπο της τουρκικής πολιτικής μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τα αγγλικά συμφέροντα στις πετρελαϊκές περιοχές της Μοσούλης.
Στην Ελλάδα δεν κυκλοφόρησε για να μη διαταραχθούν οι προσπάθειες της ελληνοτουρκικής προσέγγισης. Η κυρία Νάνσυ Χόρτον, κόρη του Προξένου, σε τιμητική εκδήλωση του συλλόγου Μικρασιατών Ν. Καβάλας για τον πατέρα της το 2009 ανέφερε ότι ο ίδιος ο Χόρτον ζήτησε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο να εκδοθεί το βιβλίο στα ελληνικά, για να λάβει την απογοητευτική απάντηση: "δεν είναι σωστή κίνηση"! Το βιβλίο μεταφράστηκε στα ελληνικά και εκδόθηκε μόλις το 1980 και μάλιστα με πρωτοβουλία Προσφυγικών Συλλόγων της Αθήνας.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications