Τώρα εκπαιδεύονται οι ΝΑΤΟϊκοί πώς να «διασώζουν» μετανάστες -βοηθούν στην εισβολή – Ήρθαν… άσχετοι!
Τώρα εκπαιδεύονται οι ΝΑΤΟϊκοί πώς να «διασώζουν» μετανάστες -βοηθούν στην εισβολή – Ήρθαν… άσχετοι!

Ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, το οποίου τα πλοία περιπολούν -όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της συμμαχίας- στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο ΝΑΤΟϊκός στολίσκος συμμετέχει στις «εθνικές και διεθνείς προσπάθειες για να κοπούν οι γραμμές της παράνομης διακίνησης και παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο». Η ΝΑΤΟϊκή δύναμη αποτελείται από τη γερμανική ναυαρχίδα FGS BONN, τη καναδική φρεγάτα HMCS FREDERICTON, την τουρκική φρεγάτα TCG BARBAROS και την ελληνική φρεγάτα HS SALAMIS.

Οι μονάδες περιπολούν στις προσδιορισμένες περιοχές και διεξάγουν επιχειρήσεις αναγνώρισης, παρακολούθησης και επιτήρησης. Τα πληρώματα επίσης εκτελούν ασκήσεις. Για παράδειγμα, η γερμανική ναυαρχίδα εκτελεί ασκήσεις σχετικές με τη Διεθνή Σύμβαση για την Ασφάλεια της Ανθρώπινης Ζωής στη Θάλασσα (SOLAS).

«Είναι απαραίτητο να είμαστε προετοιμασμένοι για πιθανό περιστατικό που αφορά τη SOLAS, όπως αυτό σχετίζεται με την αποστολή μας για επιτήρηση και αναγνώριση», δήλωσε ο υποναύαρχος Γιοργκ Κλάιν (Jörg Klein), διοικητής του ΝΑΤΟϊκού στολίσκου. Όπως εξήγησε αυτή τη στιγμή τα πλοία επιχειρούν σε μια περιοχή που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τη διασχίσει μια βάρκα με πρόσφυγες ή μετανάστες και για αυτό σκοπός του είναι η πολυεθνική δύναμη να είναι ικανή να διαχειριστεί ένα τέτοιο περιστατικό γρήγορα και επαγγελματικά.

Είναι ευθύνη όλων των πλοίων, είτε βρίσκονται σε ΝΑΤΟϊκή είτε εθνική αποστολή, να βοηθήσουν ανθρώπους που βρίσκονται σε αδυναμία στη θάλασσα, σημείωσε ο ίδιος.

Οι Γερμανοί ναύτες εκπαιδεύονται με τα ταχύπλοα της φρεγάτας πώς να πλησιάζουν βάρκες προσφύγων. Δεν είναι εύκολο για τα πληρώματα να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη διάσωσης, εξαιτίας γλωσσικών και πολιτισμικών εμποδίων. Συμπέρασμα: Μας έστειλαν ανεκπαίδευτα πληρώματα να περιπολούν στο Αιγαίο, για την ακρίβεια επικεφαλής της δύναμης είναι το γερμανικό πλοίο που το πλήρωμά του είναι ανεκπαίδευτο, αλλά «θα μάθουν γρήγορα»…

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications