Η Ρωσία ζήτησε από τον ΟΗΕ να «μαζέψει» τους Τούρκους από τη Συρία
Η Ρωσία ζήτησε από τον ΟΗΕ να «μαζέψει» τους Τούρκους από τη Συρία

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδρίασε σχετικά με τους βομβαρδισμούς της Τουρκίας κατά των Κούρδων στη Συρία έπειτα από αίτημα της Μόσχας.

Κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων που έγιναν κεκλεισμένων των θυρών, συζητήθηκε το ζήτημα του ανεφοδιασμού των τζιχαντιστών από την Άγκυρα, η αποσταθεροποίηση που προκαλεί στην περιοχή και η διαρκής επιθετικότητα της στο συριακό έδαφος.

Σύμφωνα με το Ria Novosti, η Ρωσία ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας να υποχρεώσει την Τουρκία να σταματήσει τις «απαράδεκτες ενέργειες της» στη Συρία. «Η Μόσχα ζητά από την Άγκυρα να σταματήσει τις πράξεις αποσταθεροποίησης της Συρίας» δήλωσε ο διαρκής απεσταλμένος της Μόσχας στον ΟΗΕ, Βλαντιμίρ Σαφρόνκοφ.

«Ζητήσαμε από τους εταίρους μας στον ΟΗΕ να εργαστούμε από κοινού για να σταματήσουμε την Τουρκία» δήλωσε ο Σαφρόνκοφ στους δημοσιογράφους. Όπως επισήμανε ο Ρώσος διπλωμάτης, πρόκειται για την προσπάθεια να σταλεί ένα μήνυμα στην Άγκυρα από το Συμβούλιο Ασφαλείας προκειμένου να «σταματήσει τη μη αποδεκτή συμπεριφορά της στη Συρία».

Έπειτα από τις διαβουλεύσεις, το Συμβούλιο Ασφαλείας εξέφρασε τον προβληματισμό για τις πρόσφατες επιθέσεις των τουρκικών δυνάμεων στη Συρία και ζήτησε από την Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο…

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications