Βατικανό: Δεν είστε υποχρεωμένοι να καταγγέλλετε παιδεραστία!!!!!!
Βατικανό: Δεν είστε υποχρεωμένοι να καταγγέλλετε παιδεραστία

Η Καθολική Εκκλησία λέει στους νέους επισκόπους ότι δεν είναι «απαραιτήτως» καθήκον τους να καταγγέλλουν στην αστυνομία περιστατικά παιδεραστίας από ιερείς και ότι μόνο τα θύματα ή οι οικογένειές τους πρέπει να λαμβάνουν την απόφαση να απευθύνονται στην αστυνομία.

Όπως αναφέρει ο Guardian, το έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος έχει υποσχεθεί να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση των περιστατικών παιδεραστίας.

Στο έγγραφο του Βατικανού σημειώνεται πώς θα πρέπει τα μέλη του ανώτερου κλήρου να αντιμετωπίσουν τις καταγγελίες για παιδεραστία. Σε αυτό αναφέρεται ότι αν και πρέπει να γνωρίζουν τους νόμους του κράτους, το μόνο καθήκον των επισκόπων είναι να διαχειριστούν τις κατηγορίες αυτές εντός της Καθολικής Εκκλησίας.

«Σύμφωνα με το καθεστώς των νόμων κάθε χώρας όπου οι καταγγελίες είναι υποχρεωτικές, δεν είναι απαραίτητα καθήκον του επισκόπου να καταγγέλλει υπόπτους στις Αρχές, την αστυνομία ή τους εισαγγελείς, μόλις αντιλαμβάνεται τα εγκλήματα ή τις αμαρτωλές πράξεις» αναφέρει το έγγραφο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications