Βρέθηκε μούμια στον Άρη; Τι υποστηρίζουν οι «κυνηγοί» εξωγήινων βασιζόμενοι σε φωτογραφίες από τον «κόκκινο» πλανήτη! [Βίντεο]
Βρέθηκε μούμια στον Άρη; Τι υποστηρίζουν οι «κυνηγοί» εξωγήινων βασιζόμενοι σε φωτογραφίες από τον «κόκκινο» πλανήτη! [Βίντεο]

Ο πλανήτης Άρης είναι το νέο σύνορο στο διάστημα, πηγή επιστημονικής έμπνευσης και έρευνας, αλλά και «τροφή» για κάθε είδους συνωμοσιολόγους και κυνηγούς εξωγήινων.

Η ΝΑSA κάθε τόσο δημοσιεύει φωτογραφίες από την επιφάνεια του «κόκκινου» πλανήτη και σχεδόν αμέσως υπάρχουν αυτοί που εντοπίζουν, πυραμίδες, κρυμμένα πρόσωπα, αγάλματα, μυστήρια ζώα, ακόμη και το Θεό.

Το ενδιαφέρον είναι τόσο μεγάλο που έχει δημιουργηθεί και ιστοσελίδα που «αποκαλύπτει» αυτά που άλλοι θέλουν να μας κρύψουν. Αυτή τη φορά οι «ερευνητές» προέβησαν σε μια νέα «αποκάλυψη». Εντόπισαν μια σαρκοφάγο! Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για κάποιον βράχο που η φαντασία και η αυθυποβολή το μετατρέπει σε κάτι που μοιάζει με αιγυπτιακή σαρκοφάγο.

«Κάτι καταπληκτικό εντόπισε το Curiosity (το ρομποτικό όχημα – ρόβερ της NASA) στον Άρη» αναφέρει ο Mister Enigma στο YouTube. Όπως εξηγεί, κάνοντας ζουμ στην εικόνα αυτό που βλέπει κανείς είναι κάποιου είδους σαρκοφάγο πεσμένη στην πλαγιά ενός λόφου. Μάλιστα το πάει πιο μακρυά υποστηρίζοντας πως το σημείο πρέπει να είναι χώρος ταφής και με μια πιο προσεκτική ματιά βλέπει κανείς δύο πρόσωπα σκαλισμένα στο βράχο που κοιτούν προς της σαρκοφάγο.

Ο Mister Enigma παραδέχεται ότι έχει επέμβει ψηφιακά στις εικόνες όχι για να αλλάξει αυτό που φαίνεται αλλά για το τονίσει. Ωστόσο άλλοι που είδαν το βίντεο τον κατηγορούν ότι βλέπει τα πράγματα λάθος.Ο Mr. Warning (ο κύριος προειδοποίηση) στην ιστοσελίδα του υποστηρίζει ότι δεν είναι σαρκοφάγος αλλά ένα πεσμένο άγαλμα. Οι δημοσιεύσεις σε ανάλογους ιστότοπους δίνουν και παίρνουν.

Όμως η NASA δεν έχει προβεί σε κάποια διάψευση. Βέβαια το έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν διευκρινίζοντας πως πρόκειται για βράχους ή κρατήρες με διάφορα σχήματα και δεν υπάρχει καμία σχέση με αρχαίους εξωγήινους πολιτισμούς.Πέρυσι ο Guy Webster, ο εκπρόσωπος Τύπου της NASA είχε εκφράσει το θαυμασμό του για το γεγονός ότι οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος εξάπτουν τη φαντασία των πολιτών.

Από την άλλη επιστήμονες σχολιάζουν πως πρόκειται για κλασική περίπτωση παρειδωλίας, δηλαδή το ψυχολογικό φαινόμενο κατά το οποίο ένα δυσδιάκριτο ή ασαφές εξωτερικό ερέθισμα εκλαμβάνεται εσφαλμένα ως ευκρινές και πλήρως αναγνωρίσιμο.

Παραδείγματα παρειδωλίας είναι η αναγνώριση προσώπων στα σύννεφα ή στην επιφάνεια της Σελήνης, ή σε άλλα τυχαία αντικείμενα και μέρη. Συχνά αναφέρονται παραδείγματα παρειδωλίας θρησκευτικών ερεθισμάτων όπως συνέβη πρόσφατα με ένα καμένο τοστ στην επιφάνεια του οποίου κάποιοι είδαν το πρόσωπο της Παναγίας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications