Άγρια επεισόδια στην Κω μεταξύ κατοίκων και... αριστερών ΜΑΤ [video]
Άγρια επεισόδια στην Κω μεταξύ κατοίκων και... αριστερών ΜΑΤ [video]

Οι κάτοικοι προσπάθησαν να μπουν στο σημείο που γίνονται έργα για το hot spot και συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ...

Επεισόδια σημειώθηκαν στο νησί της Κω στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται στην περιοχή Πυλί για την κατασκευή hot spot. Ομάδα διαμαρτυρόμενων κατοίκων επιχείρησε να εισέλθει στον χώρο όπου κατασκευάζεται το hot spot και δέχθηκε την επίθεση των ΜΑΤ με δακρυγόνα και χημικά.

Στη διαμαρτυρία συμμετέχει αρκετός κόσμος και καταβάλλονται προσπάθειες να μη γενικευτούν τα επεισόδια. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, προηγήθηκαν διαβουλεύσεις με την αστυνομία να επιτρέπει μόνο σε 20 πολίτες να περάσουν προς τον χώρο όπου κατασκευάζεται το hotspot και τους πολίτες να ζητούν να περάσουν όλοι οι διαδηλωτές.

Κάπου εκεί ξεκίνησαν τα επεισόδια. Οι γυναίκες και τα παιδιά κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ, όμως δεν πρόλαβαν να κάνουν αρκετά βήματα προς την πύλη του στρατοπέδου και έγινε ρίψη δακρυγόνων ακόμα και σε παράπλευρα χωράφια. Προς στιγμήν επικράτησε πανικός, κάποιοι τραυματίστηκαν και μάλιστα ένα 9χρονο παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ένας νεαρός χτύπησε στα δάχτυλα, δύο ηλικιωμένοι ζαλίστηκαν και ορισμένες κυρίες λιποθύμισαν από τα καπνογόνα.

Πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητα Πυλίου κ. Τσαμπουνιάρης, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη του στη θέση του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής. Τόνισε για μία ακόμη φορά το ότι θα παλέψουν όσο μπορούν να μην γίνουν hot spot στο νησί.

Εν συνεχεία το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος κ. Χατζηκαλύμνιος. Τόνισε ότι δεν είναι 30 άτομα αυτά που αντιδρούν και μάλιστα ακροδεξιοί. Ο λόγος που αντιδρούμε είναι ότι δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση, όσο άσχημο και αν ακούγεται.

Πηγή: kostoday.com

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications