Κόντρα Χόκινγκ του Επιστιμονικου κατεστημένου -SETI για τους εξωγήινους
Κόντρα Χόκινγκ-SETI για τους εξωγήινους
εξωγήινοι και κάποια στιγμή έρθουν στη Γη η στάση τους θα είναι πιθανότατα επιθετική απέναντι μας.

Πρόσφατα σε συνέντευξη του ο Χόκινγκ ανέφερε «αν κάποιοι εξωγήινοι μας επισκεφτούν το αποτέλεσμα θα είναι λίγο πολύ το ίδιο με εκείνο που είχε η έλευση του Κολόμβου στην αμερικανική ήπειρο η οποία δεν νομίζω ότι είχε ευτυχή κατάληξη για τους ιθαγενείς εκεί»

Η Τζιλ Τάρτερ, συνιδρυτής και πρώην επικεφαλής του γνωστού ερευνητικού προγράμματος αναζήτησης εξωγήινης ζωής SETI αποφάσισε να απαντήσει στον Χόκινγκ «Δε συμφωνώ με αυτή την προσέγγιση.

Εξωγήινα όντα που έχουν καταφέρει να αναπτύξουν τέτοιο πολιτισμό και τεχνολογία ώστε να ταξιδεύουν στα πέρατα του διαστήματος θα είναι πνευματικά αναπτυγμένοι για να είναι φιλικοί και ειρηνικοί.

Η ιδέα ενός πολιτισμού που έχει καταφέρει να επιβιώσει πολύ περισσότερο από τον δικό μας και ταυτόχρονα έχει επιθετική τεχνολογία είναι αντικρουόμενη. Η πίεση για μακρά επιβίωση ενός σχετικά περιορισμένου πληθυσμού νομίζω ότι απαιτεί εξελικτική διαδρομή και ανάπτυξη νοημοσύνης που συμβαδίζει με την δική μας.

Απαιτεί διαδικασίες συνεργασίας για την επίτευξη μεγάλων στόχων. Οσο ο ανθρώπινος πολιτισμός προχωρούσε και εξελισσόταν ο άνθρωπος γινόταν ολοένα και λιγότερο επιθετικό ον και η ίδια αρχή μπορεί να συναντάται καις ε εξωγήινους προηγμένους πολιτισμούς» αναφέρει η Τάρτερ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των επιστημόνων της NASA ο γαλαξίας μας διαθέτει περί τους 40 δισ. πλανήτες με συνθήκες φιλικές στην παρουσία της ζωής.

Ίσως σε κάποιον από αυτούς να έχει αναπτυχθεί κάποιος προηγμένος πολιτισμός που κάποτε θα έρθει σε επαφή μαζί μας και τότε θα μάθουμε ποιος τελικά έχει δίκιο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications