Με αποκαλείς Επαναστάτη Του Καναπέ…
Με αποκαλείς Επαναστάτη Του Καναπέ…

Νιώθω απανθρακωμένο το μυαλό μου από τις τοξικές σκέψεις που απαρτίζουν ένα αβέβαιο μέλλον. Είναι τόσο τοξικές αυτές οι σκέψεις που πολλές φορές δηλητηριάζουν ακόμη και το κορμί μου.

Μάλιστα! Το δηλητηριάζουν, γιατί σου φαίνεται υπερβολικό? Όπως δηλητηρίαζαν και δηλητηριάζουν κι εσένα τόσα χρόνια με τα τόσα ψέματα τους ,αυτοί οι άνανδροι αυτοαποκαλούμενοι ηγέτες.

Καθισμένος λοιπόν στον καναπέ μου, με ελαφρώς μουδιασμένο από τα προβλήματα το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου μου, προσπαθώ να συνεφέρω το αδρανές, από το αγχος, υπόλοιπο μυαλό μου, κάνοντάς του ηλεκτροσόκ με σκέψεις επαγρύπνησης . Ερωτήσεις και σκέψεις.

Που πήγε η δουλειά μου?
Πως εξαφανίζεται μέρα με την μέρα η περιουσία μου?
Πως θα μεγαλώσω τα παιδιά μου?
Πως θα πληρώσω τους φόρους μου?
Θα μου κόψουν κι άλλα?
Ένας καταιγισμός από «πως» , «τι» και «γιατί»…..

Δεν συμμετέχω πλέον σε πολιτικές συζητήσεις , κι αν αυτό τύχει , δεν μονολογώ φλυαρώντας για να υπερασπιστώ πλαστές υπεραξίες. Λέω ταπεινά ,ήσυχα και ντόμπρα την γνώμη μου, απλά , Ελληνικά.

Μιας και είπα Ελληνικά .Πλέον αγοράζω μόνο Ελληνικά προϊόντα, όσο βαστάει η ταλαιπωρημένη τσέπη μου δηλαδή. Στηρίζω τα συνοικιακά μαγαζάκια και ψωνίζω μόνο Ελληνικά προϊόντα. Δεν συνωστίζομαι μαζί με άλλους ταλαίπωρους μπροστά στα ταμεία γερμανικών ή άλλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ. «Μα είναι πιο φθηνά» ,μου είπε κάποιος.

Πιο φθηνά??? Τι είναι πι φθηνό? Τα γάλα Ολλανδίας? Τα λουκάνικα Γερμανίας? Το πυρηνέλαιο Ισπανίας? Οι πατάτες Νείλου? …Και γιατί είναι πιο φθηνά , επειδή ξεσαβουρίζουν από αλλού ,τα προϊόντα Δ’ τοπικού, για να μου τα πουλήσουν εδώ για περιοπής? Πονηρέψου ρε βλάχο… Πως γίνεται να είναι τόσο φθηνά μετά από τόσα χιλιόμετρα , τόσα χέρια , τόσες αποθήκες , τόσες διαδικασίες κτλ .

Λέγε με κουτό, αλλά εγώ θα προτιμήσω το Ελληνικό ελαιόλαδο , το Ελληνικό γάλα , τα Ελληνικά μακαρόνια και ότι άλλο. Ας τα πληρώνω πιο ακριβά, τουλάχιστον θα δίνω στα παιδιά μου champions league προϊόντα. Ναι, θα πάω στην λαϊκή το Σάββατο και θα πάρω από εκεί τα λαχανικά μου ,τα αυγά μου και ότι άλλο. Τι? Δεν έχουν πιστοποίηση? Δεν πειράζει ,τουλάχιστον έχει πλάκα η διαδικασία και σου λένε και μια ευχάριστη καλημέρα οι Έλληνες παραγωγοί – αγρότες. Πρέπει να ζήσουν βλέπεις κι αυτοί! Ναι, ναι , ξέρω….Είναι πιο ακριβά.

Θες να σε σκάσω τώρα? Στις εκπτώσεις δεν ψώνισα , παρόλο που μου γυάλισε μια «φθηνή» Calvin Klein μπλούζα κι ένα ωραίο Nike μπουφάν , δεν προτίμησα Κίνα φέτος. Πήρα ένα πολύ ωραίο δερμάτινο μπουφάν από έναν τύπο που έχει μια μικρή βιοτεχνία (γουναράδικο που λένε) στην Καστοριά. Μου τον σύστησε ο κουμπάρος μου. Τα σχεδιάζει και τα φτιάχνει μόνος του. Τρομερό?...και το πιο σημαντικό, ήταν φθηνό.

Αλήθεια, τώρα που το θυμήθηκα, μου είχες πει ότι είχες κάτι ελιές στο χωριό, υπάρχουν ακόμη? Θέλω λάδι για το σπίτι βρε σύ. Ε , να μην δίνω του κουτουρού λεφτά για δήθεν “Bio” στους Ιταλούς , να πάρω από εσένα. Ά , τώρα θυμήθηκα κι εκείνο το εξαιρετικό μέλι του γαμπρού σου. Ακριβό , αλλά θυμαρίσιο και πάνω απ’όλα βιολογικό. Τα έχει ακόμα τα μελίσσια? Μιας και τα λέμε αυτά , νοστάλγησα βρε συ λίγο ντόπιο κρέας. Βλέπεις έκλεισε κι εκείνος ο συμπατριώτης μου,εκείνο το συνοικιακό κρεοπωλείο που ψώνιζα κι έχω καιρό να φάω καλό κρέας. Τώρα πια δεν βρίσκεις , παρα μόνο εισαγωγής.

Συγγνώμη αν σε κούρασα, αλλά μου αρέσει να τα λέμε. Κι ας με αποκαλείς υποτιμητικά “ Επαναστάτη του καναπέ ”, εγώ σε αγαπάω γιατί είσαι κι εσύ σαν κι εμένα , είσαι Έλληνας. Μπορεί και να έχεις δίκιο… “Επαναστάτης του καναπέ ”, αλλά εγώ να ξέρεις δεν γλύφω κανένα προδότη , δεν στηρίζω κανένα ξένο που θέλει να με ξεπουλήσει παρεισφρέοντας στην αγορά μου, δεν πιστεύω σε κανένα φέρελπι πολιτικάντη , δεν τιμωρώ στα λόγια και δεν επικαλούμαι την βλακεία ως ανάγκη. Καναπεδάτος ,αλλά όχι βολεμένος . Καναπεδάτος ,αλλά τίμιος .

Καναπεδάτος , αλλά είμαι τύπος εντάξει!
Εντάξει? Τι εντάξει? Που εντάξει? Πως εντάξει? Βρε μήπως έχει δίκιο ο άλλος και με αποκαλεί έτσι? Μήπως να σηκωθώ κι εγώ και να κατέβω μαζί με εκείνους τους αγρότες?
Τελικά , δεν είναι ο καναπές για μένα…..

Με εκτίμηση,
Έσύ. (το άρθρο μας το έστειλε φίλος της σελίδας steve)

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications