Δείτε σε 3D αναπαράσταση το εσωτερικό της Μεγάλης Πυραμίδας [Βίντεο]
Δείτε σε 3D αναπαράσταση το εσωτερικό της Μεγάλης Πυραμίδας [Βίντεο]

Οι πυραμίδες της Γκίζας είναι το αρχαιότερο σωζόμενο από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου και είναι πιο διάσημες πυραμίδες του κόσμου.

Βρίσκονται στην Αίγυπτο. Η κατασκευή χρονολογείται περίπου στο 2580 π.Χ. και βρίσκονται στην Νεκρόπολη της Γκίζας. Το σύμπλεγμα πιθανολογείται ότι χρησιμοποιήθηκε για τον ενταφιασμό Φαραώ και κατασκευάστηκε από την τέταρτη δυναστεία των Αιγυπτίων.

Η Μεγάλη Πυραμίδα είναι ένα πραγματικό αριστούργημα και έχει δίκαια κερδίσει τον τίτλο του «Θαύματος». Χτίστηκε με τέτοια ακρίβεια, ώστε η σημερινή τεχνολογία μας δεν μπορεί να το αντιγράψει. Υπάρχουν τόσα πολλά ενδιαφέροντα γεγονότα σχετικά με αυτή την Πυραμίδα που προβληματίζουν αρχαιολόγους, επιστήμονες, αστρονόμους και τουρίστες.

Η πυραμίδα αυτή υπολογίζεται ότι έχει 2.300.000 ογκόλιθους που ζυγίζουν από 2 έως 30 τόνους ο καθένας ενώ υπάρχουν ακόμη μερικοί που ζυγίζουν πάνω από 50 τόνους.

Επιστήμονες εισήγαγαν στην Μεγάλη Πυραμίδα οπτικές ίνες και ρομπότ, ώστε να δούνε ότι πριν δεν μπορούσανε. Ταυτόχρονα με την βοήθεια των υπολογιστών έγινε μια περισσότερο ευκρινής αναπαράσταση του εσωτερικού.

Ενώ στις δύο μικρότερες υπάρχουν επιγραφές, στην Μεγάλη Πυραμίδα δεν υπάρχει καμία επιγραφή. Από αυτό συμπεραίνουμε ότι η Μεγάλη Πυραμίδα χτίστηκε σε διαφορετική χρονική περίοδο και από διαφορετικούς χτίστες.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications