Πρόστιμο 20χιλ.€ στο Mega για πρόκληση πανικού με παραπλανητική φωτογραφία από την Ν. Αφρική
Πρόστιμο 20χιλ.€ στο Mega για πρόκληση πανικού με παραπλανητική φωτογραφία από την Ν. Αφρική

Πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA για τη μετάδοση παραπλανητικής φωτογραφίας την περίοδο που ξεκίνησαν τα capital controls.

Συγκεκριμένα στην απόφαση Αριθ. 301/17.9.2015 του ΕΣΡ αναφέρεται:

«Το ΕΣΡ έγινε αποδέκτης πολλών καταγγελιών σχετικά με τη μετάδοση, κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της 29ης.6.2015 του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού MEGA CHANNEL, που ανήκει στην εταιρεία με την επωνυμία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε., φωτογραφίας εικονίζουσας μια ηλικιωμένη γυναίκα να προστατεύει με το σώμα της ένα άλλο πρόσωπο που βρίσκεται μπροστά από μηχάνημα τραπεζικών συναλλαγών.

Σύμφωνα με τον σταθμό, η φωτογραφία είχε ληφθεί «από τράπεζα χθες βράδυ στο κέντρο της Αθήνας», ενώ σύμφωνα με τις καταγγελίες πρόκειται για φωτογραφία από τη Ν. Αφρική.

Η φωτογραφία μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ με θέμα τα κρούσματα επιθέσεων μετά από αναλήψεις μετρητών και τα μέτρα της ΕΛ. ΑΣ. για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χρονική περίοδο μεταδόσεως του ρεπορτάζ είχε δημιουργηθεί μεγάλη ένταση στη λειτουργία των τραπεζών λόγω της διακοπής λειτουργίας τους.»

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications