Το ΝΑΤΟ είναι Ανίκανο να Κερδίσει τη Ρωσία σε μια υποθετική ένοπλη σύγκρουση
Το ΝΑΤΟ είναι Ανίκανο να Κερδίσει τη Ρωσία σε μια υποθετική ένοπλη σύγκρουση

Η Ρωσία έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα που μπορούν να εξασφαλίσουν στις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας ότι θα πετύχουν σε μια υποθετική ένοπλη σύγκρουση, υποστηρίζει ο Αμερικανός αρθρογράφος Loren Thompson.

Καθώς η ένταση μεταξύ των παγκόσμιων δυνάμεων φαίνεται να κλιμακώνεται, ιστορίες που υποδηλώνουν το πως η υποθετική σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και του μπλοκ του ΝΑΤΟ θα ξεδιπλωθεί, είναι όλο και πιο συχνές σε διάφορα μέσα ενημέρωσης.

Και σε αυτήν την υπόθεση, η Ρωσία έχει πολλά πλεονεκτήματα που θα μπορούσαν να τξ βοηθήσουν να αποκτήσει το πάνω χέρι, έργραψε ο Loren Thompson, Chief Operating Officer του μη κερδοσκοπικού Ινστιτούτου Λέξινγκτον και αρθρογράφος, στο περιοδικό Forbes.

Πρώτα απ ‘όλα, σύμφωνα με τον Thompson, το ΝΑΤΟ έχει παραμελήσει τις απαραίτητες προετοιμασίες για την αντιμετώπιση των απειλών υψηλής τεχνολογίας.

«Δεκαπέντε χρόνια μάχης κατά της εξέγερσης των πολέμων στη νοτιοδυτική Ασία έχει αφήσει το στρατό καλά εξοπλισμένο για να κερδίσει άτακτες δυνάμεις, όπως το ISIS [Daesh], αλλά πολύ λιγότερο έτοιμο για να πολεμήσει έναν εχθρό οπλισμένο με άρματα μάχης, πυροβολικό και επιθετικά αεροπλάνα», έγραψε ο Thompson.

Επιπλέον, η Ρωσία θα κέρδιζε τεράστια γεωγραφικά πλεονεκτήματα σε ενδεχόμενη σύγκρουση, πρόσθεσε ο αναλυτής.

Η Ρωσία, συνέχισε, έχει μια ιστορική τάση να διεξάγει πολέμους στην ξηρά και όχι στη θάλασσα. Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη την ποσότητα των ενόπλων δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στο δυτικό τμήμα της χώρας, η Ρωσία μπορεί, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό στρατιωτών, τόνισε ο Thompson.

Ο συντάκτης του άρθρου θεωρεί επίσης ότι η αεροπορική υποστήριξη του ΝΑΤΟ μπορεί, στην πραγματικότητα, να εμφανιστεί αναποτελεσματική, καθώς η Ρωσία έχει αποκτήσει ισχυρά συστήματα αντιαεροπορικής προστασίας. «Για παράδειγμα, το μεγαλύτερο μέρος του πολωνικού εναερίου χώρου, είναι δυνητικά εντός της εμβέλειας της ρωσικής αεροπορικής άμυνας», τόνισε ο Thompson.

Ο Thompson ολοκλήρωσε δηλώνοντας ότι οι ικανότητες των ρωσικών όπλων αυξάνονται σταδιακά. «Καθώς ο ρωσικός στρατός γίνεται όλο και πιο επαγγελματικός, εισήγαγε μια σειρά από προηγμένα συμβατικά όπλα, ενώ η Αμερική και οι σύμμαχοί της έχουν υπο-επενδύσει σε νέες τεχνολογίες».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications