Μόσχα: Δεν έχουμε πλήξει αμάχους στη Συρία! «Δεν βομβαρδίσαμε ποτέ σχολεία, νοσοκομεία και τζαμιά»
Μόσχα: Δεν έχουμε πλήξει αμάχους στη Συρία! «Δεν βομβαρδίσαμε ποτέ σχολεία, νοσοκομεία και τζαμιά»

Αυτό τα έκανε ο Τσόρτσιλ υπό διαταγες Εβραίων στα Σύνορα Γερμανίας Πολωνίας πριν το Δεύτερό παγκόσμιο πόλεμο!φυσικά να σύρουν την γερμάνια σε πόλεμο!
Η ρωσική πολεμική αεροπορία δεν έχει πλήξει στόχους αμάχων από τότε που άρχισε την εκστρατεία των αεροπορικών βομβαρδισμών στη Συρία, πριν από σχεδόν 3 μήνες, δήλωσε ανώτερος ρώσος αξιωματικός σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya24.

Η Διεθνής Αμνηστία, η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εδρεύει στο Λονδίνο, σε έκθεσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρει ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στη Συρία έχουν σκοτώσει πολλούς άμαχους και αυτό μπορεί να ισοδυναμεί με έγκλημα πολέμου. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς αυτούς.

«Οι αεροπορικές δυνάμεις ουδέποτε χτύπησαν στόχους αμάχων στη Συρία», δήλωσε ο πτέραρχος Βίκτορ Μποντάρεφ, αρχηγός των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων. Οι πιλότοι είναι καλά εκπαιδευμένοι και «ουδέποτε έχασαν τους στόχους τους, ουδέποτε χτύπησαν… τους λεγόμενους ευαίσθητους χώρους: σχολεία, νοσοκομεία, τζαμιά», τόνισε.

Το Κρεμλίνο ξεκίνησε την εκστρατεία των αεροπορικών επιδρομών στη Συρία στις 30 Σεπτεμβρίου λέγοντας ότι θέλει να βοηθήσει τον βασικό σύμμαχο της Μόσχας στη Μέση Ανατολή, τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ, ώστε να ηττηθούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και άλλες ένοπλες οργανώσεις.

Ο Μποντάρεφ είπε επίσης ότι η προμήθεια του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 με πυραύλους επιφανείας-αέρος στη Συρία συνέβαλε στο «να τακτοποιηθεί ο (συριακός) εναέριος χώρος».

Ένα νέο μήνυμα που υποτίθεται ότι προέρχεται από τον ηγέτη του ΙΚ ανέφερε χθες ότι οι αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας και του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού δεν κατάφεραν να αποδυναμώσουν την τζιχαντιστική οργάνωση.

Από την πλευρά της διεθνούς κοινότητα, στόχος του ΟΗΕ αυτή την περίοδο είναι να φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τις αντιμαχόμενες πλευρές της Συρίας στις 25 Ιανουαρίου στη Γενεύη για να αρχίσουν οι συνομιλίες σε μια προσπάθεια να τερματιστούν σχεδόν πέντε χρόνια εμφυλίου πολέμου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications