ΞΕΧΑΣΤΕ ΤO Wi-Fi! Έρχεται το Li-Fi 100 φορές ταχύτερο! (ΒΙΝΤΕΟ)
ΞΕΧΑΣΤΕ ΤO Wi-Fi! Έρχεται το Li-Fi 100 φορές ταχύτερο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Li-Fi είναι η τεχνολογία μετάδοσης δεδομένων που λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με το Wi-Fi, αλλά αντί για ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς, χρησιμοποιεί φως.

Η μετάδοση των δεδομένων με το Li-Fi είναι 100 φορές ταχύτερη από ό,τι συμβαίνει με το Wi-Fi. Στα πειράματα που έχουν γίνει η τεχνολογία επιτυγχάνει ταχύτητες της τάξης των 224Gb/s. Πιο πρόσφατα δεδομένα από πειράματα, κάνουν λόγο για ταχύτητες της τάξης του 1GB/s για το Li-Fi.

Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα γίνεται η τεχνολογία καθώς παίρνει το δρόμο της εμπορικής της διάθεσης. Η pureLiFi, εταιρεία που ειδικεύεται στην τεχνολογία Li-Fi, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη γαλλική εταιρεία Lucibel που ειδικεύεται στον φωτισμό με LED. Οι δύο εταιρείες θα αναπτύξουν εμπορικά προϊόντα βασισμένα στην τεχνολογία Li-Fi.

Η τεχνολογία Li-Fi, εκτός από πιο γρήγορη είναι και πιο ασφαλής από το Wi-Fi, καθώς το φως δεν διέρχεται μέσα από τοίχους και έτσι ο administrator του δικτύου μπορεί να θέσει συγκεκριμένα όρια για το ποιοι και πού θα έχουν πρόσβαση σε ένα δίκτυο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications