Ανίχνευσαν στην Αυστραλία το πρώτο σήμα από εξωγήινο πολιτισμό; [Βίντεο]
Ανίχνευσαν στην Αυστραλία το πρώτο σήμα από εξωγήινο πολιτισμό; [Βίντεο]

Μια σειρά σημάτων τα οποία έρχονται εκτός του γαλαξία μας έχουν δημιουργήσει προβληματισμό στους αστρονόμους καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι τα πρώτα σήματα που λαμβάνουν από ένα εξωγήινο πολιτισμό.

Οι αστρονόμοι χαρακτηρίζουν τα σήματα που συνέλεξαν από το ραδιοτηλεσκόπιο στη Νέα Νότια Ουαλία στην Αυστραλία ως «ριπές» σημάτων ενώ ειδικά ένα «διπλό» σήμα το οποίο ακολουθείται από 4 «μονά» έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των αστρονόμων.

Η Emily Petroff από το πανεπιστήμιο Swinburne της Μελβούρνης, μέλος της ομάδας που ανίχνευσε τα σήματα, πιστεύει ότι η πηγή τους μπορεί να είναι πραγματικά κάτι που δεν έχει καταγραφεί ποτέ στο παρελθόν.

«Δεν έχουμε ιδέα τι συμβαίνει, αλλά είμαστε σίγουροι πως πρόκειται για κάτι συναρπαστικό», έγραψε στο λογαριασμό της στο tweeter. Πολλοί συγκρίνουν την συγκεκριμένη ανακάλυψη με το περίφημο σήμα WOW το οποίο ανιχνεύθηκε το 1977 και μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστη η ερμηνεία του.

Τις «ριπές» αυτές οι επιστήμονες τις ονομάζουν FRBs (Fast radio bursts) ανακαλύφθηκαν πρώτα σε αρχεία εκπομπών το 2007 αλλά για πρώτη φορά ανιχνεύτηκαν σε «πραγματικό χρόνο» το 2014.Παρόλα αυτά ποτέ στο παρελθόν δεν είχε υπάρξει μια «διπλή ριπή». Είναι γρήγορες εκπομπές ραδιοσυχνοτήτων, οι οποίες προέρχονται από τεράστιες αποστάσεις κάτι που σημαίνει πως έχουν τρομερή ενέργεια αλλά η πηγή τους είναι παντελώς άγνωστη.

«Για όσους δεν γνωρίζουν Αγγλικά, μπορείτε να πάτε στις Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Μετάφραση: Ελληνικά»

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications