ΔΟΎΛΟΙ ΚΑΘΊΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΉΣΤΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ!  - Άνθιμος: οι Έλληνες ενωμένοι, με εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση
ΔΟΎΛΟΙ ΚΑΘΊΣΤΕ ΠΡΟΣΚΥΝΉΣΤΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ!  - Άνθιμος: οι Έλληνες ενωμένοι, με εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση

Μετά το ιστορικό κήρυγμα υπέρ του ΝΑΙ και του Ευρώ από τον οικονομολόγο - διεθνολόγο - πολιτικό επιστήμονα, α (!) και μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Ανθιμο, είχαμε το σίκουελ με την υποταγή στην κυβέρνηση.

Από τον άμβωνα λοιπόν του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου, όπου τελέστηκε δοξολογία για τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου και την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, παρουσία του Προέδρου της "Δημοκρατίας" Προκόπη Παυλόπουλου ο Μητροπολίτης Ανθιμος πήρε την σκυτάλη της στήριξης της δωσίλογης κυβέρνησης από τον Ιερώνυμο ο οποίος μας είπε να προσέχουμε τι ρίχνουμε στην κάλπη.Του Στρατή Μαζίδη

Είπε λοιπόν ο Ανθιμος μεταξύ άλλων:

«Μέσα στη χαρούμενη ατμόσφαιρα αυτής της τριημέρου πνευματικής και εθνικής χαράς της Θεσσαλονίκης, ας πορευόμεθα όλοι οι Έλληνες ενωμένοι, με εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, επικαλούμενοι τη βοήθεια του Αγίου Θεού και μνήμονες πάντοτε της υποθήκης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική»

Ούτε άγιος είμαι, ούτε τον καλό χριστιανό υποδύομαι. Αλλά αντίθετα επειδή ακριβώς δεν είμαι τίποτε από τα δύο, ακριβώς για αυτό αγανακτώ επειδή χρειαζόμαστε θαρραλέους ιεράρχες που θα εμπνεύσουν το λαό και όχι να τον αποκοιμίζουν.

Μα καμία ντροπή; Κανένας ενδοιασμός; Έχουμε μια φασιστική κυβέρνηση που ετοιμάζεται να μπουκάρει στα σπίτια, συλλαμβάνει κι επιβάλλει πρωτοφανείς φόρους, γίνεται περίγελως ακόμη και σε μια αναμνηστική φωτογραφία ή ανάκρουση εθνικού ύμνου και το Ιερατείο των σύγχρονων Φαρισαίων, Γραμματέων και Σαδδουκαίων τη χειροκροτεί κι επευφημεί.

Και μετά απορούν κάποιοι όταν βλέπουν - εξαιτίας τους - αρκετό κόσμο να αποστρέφεται την πίστη. Μα την αποστρέφεται διότι ενώ την έχει τόσο ανάγκη, τη στιγμή που ενδόμυχα το γνωρίζει, παρατηρεί ωστόσο τους ποιμενάρχες αντί να μεριμνούν για το ποίμνιο να νοιάζονται για το τάισμα των λύκων!

Αίσχος!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications