Ξεκίνησε η μεγάλη επίθεση του συριακού Στρατού στην βόρεια Χομς – Βίντεο: Η ρωσική Αεροπορία «λιώνει» τις δομές του ISIL
Ξεκίνησε η μεγάλη επίθεση του συριακού Στρατού στην βόρεια Χομς – Βίντεο: Η ρωσική Αεροπορία «λιώνει» τις δομές του ISIL

ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ…ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Συνεχίζονται οι σφοδροί βομβαρδισμοί της ρωσικής Αεροπορίας στην Συρία επιτρέποντας στον συριακό Στρατό να εξαπολύσει πολύ μεγάλη επίθεση στα υψίπεδα του Al-Rastan στην βόρεια Χομς χτυπώντας όλες τις μονάδες της Αλ Νούσρα αλλά και των υπόλοιπων ισλαμιστικών ομάδων τις οποίες αν και πρόκειται για εξτρεμιστές-τζιχαντιστές η Δύση τους «βαφτίζει» «μετριοπαθή» αντιπολίτευση ή «Ελεύθερο Συριακό Στρατό».

Αποτέλεσμα των βομβαρδισμών είναι οι τζιχαντιστές να προσπαθούν να διαφύγουν στον Λίβανο, όπου όμως η Χεζμπολάχ ήδη έχει παγιδεύσει τις διαδρομές τους.Οι Ρώσοι έχουν άμεσο στόχο την εκκαθάριση όλων των ισλαμικώ θυλάκων που βρίσκονται κοντά στην Δαμασκό και εντός της δυτικής συριακής επικράτειας που ελέγχεται από την νόμιμη συριακή κυβέρνηση, ενώ φροντίζουν την άμεση καταστροφή οποιασδήποτε μετακίνησης ενισχύσεων από τους ισλαμιστές του ISIL από την Ράκκα σε άλλες περιοχές.

Οι αυτοκινητόδρομοι έχουν εξελιχθεί σε «κρεματόριο» και το συνεχές «σφυροκόπημα» στην επαρχία της Χομς οδηγεί εκατοντάδες ισλαμιστές να κατευθυνθούν προς τα λιβανέζικα σύνορα με την ελπίδα πως θα διασωθούν σε φιλικό σουνιτικό περιβάλον (όπου ο Λίβανος διαθέτει σουνιτικούς πληθυσμούς).Όμως στα σύνορα ήδη τους περιμένει ο Στρατός του Λιβάνου και μονάδες της Χεζμπολάχ οι οποίες έχουν παγιδεύσει όλες τις εισόδους-εξόδους στην οροσειρά Καλαμούν.

Στρατιωτική πηγή του Λιβάνου, ανέφερε ότι ο Στρατό του Λιβάνου έχει κινητοποιηθεί στα βόρεια σύνορα με τη Συρία, προετοιμαζόμενος να αντιμετωπίσει το ΙSIL που στρέφεται προς τις βόρειες επαρχίες του Λιβάνου, για να διασωθεί από το ρωσικό «παρανάλωμα πυρός».

Στο Λίβανο αναπτύσσονται μονάδες πυροβολικού και χερσαίες δυνάμεις για την αντιμετώπιση των υποχωρούντων. Η στρατιωτική πηγή, την οποία επικαλείται η «Αλ Χαντάθ», αναφερεται κινητοποίηση οβιδοβόλων των 155 χιλιοστών σε δέκα σημεία κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία.

Το πυροβολικό έχει βεληνεκές έως 18 χιλιόμετρα, γεγονός που καθιστά εφικτή τη στόχευση και την εξόντωση των τρομοκρατών του εάν προσπαθήσουν να κινηθούν προς τα σύνορα, δίπλα στην επαρχία Χομς, όπου εξελίσσεται ένα πραγματικό μακελειό, ειδικά τώρα που ο συριακός Στρατός καλά εφοδιασμένος με ρωσικό οπλισμό ξεκίνησε την μεγάλη του επίθεση στην περιοχή.

Kατευθυνόμενος πύραυλος αέρος-εδάφους Kh-29L ο οποίος χτυπάει με ακρίβεια δύο μέτρων χρησιμοποίηθηκε από την ρωσική Αεροπορία από τα προηγμένα Su-34.Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ρωσικής Αεροπορίας Igor Klimov «ένας Kh-29L πύραυλος εδάφους-αέρος είναι εξοπλισμένος με σύστημα λέιζερ ημιενεργής καθοδήγησης. Όταν αφήνεται, ο πιλότος στοχοποιεί τον στόχο με μια ακτίνα λέιζερ. Την ίδια στιγμή το αεροσκάφος συνεχίζει την αποστολή του.»

«Η ρωσική Αεροπορία πραγματοποεί αεροπορικά πλήγματα στις δομές του ISIL, όπως κέντρα διοίκησης, αρχχηγεία,επικοινωνιακούς κόμβους,όπλα,πυρομαχικά,δεξαμενές καυσίμων, εργαστήρια παραγωγής IEDs και αυτοκινήτων-βομβες για τρομοκρατικές επιθέσεις,»

pronews.gr

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

-->